I tradisjonen tro kommer vi fra rubato med våre årlige anbefalinger i forbindelse med Vill Vill Vest. Vill Vill Vest er en nasjonal musikk- og bransjefestival som arrangeres i Bergen hver høst. Festivalen består av en konferanse og en musikkfestival og har på sine syv leveår etablert seg som Vestlandets viktigste musikkfestival og arena for nyetablerte artister. I år blir åttende året og programmet er spikket fullt av talentfulle artister. Det har vært vanskeligere enn noen gang å velge ut noen favoritter, men her kommer årets utkårede:

  

BAMBINA

Bambina omtales som en norsk-cubansk sensasjon. Hun har i de siste årene jobbet internasjonalt mellom norge og miami for å bygge opp et låtrepertoar som vil få både norsike og latinamerikanske lyttere til å knekke i knærne. 

Hvor: Rommet

Dag: Fredag

Klokkeslett: 23:30  

SUPERSLOW

Superslow er en ny firerbande fra Bergen som gir deg rett-i-trynet garage-rock inspirert av regnbuer, tegneserier, kalde dusjer og feilgrep i 20-årene. Med musikere fra prosjekter som Hedda Mae, Michelle Ullestad, Kryptograf og Kosmodome er det ingen tvil om at live-showet deres leverer.

Hvor: kvarteret

Dag: lørdag

Klokkeslett: 22:30

LEKENDE LETT

I 2017 debuterte den mystiske duoen Lekende Lett på Vill Vill Vest og ble trukket frem som en av de beste konsertene på festivalen av Einar “Engelen” Engelstad. I 2023 har de endelig sluppet sitt etterlengtede debutalbum "For Alltid", hatt kokende slippkonserter i Trondheim, Oslo og Bergen

Hvor: Rommet

Dag: lørdag

Klokkeslett: 22:30

MALIK

Malik Daar er født og oppvokst i Bergen by, der regnet treffer først.  Mellom dråpene og alle årene i blodbyen har Malik som liten minoritets-gutt samlet ulike inntrykk og perspektiver. Det å være en del av og samtidig være ekskludert fra noe preger hans musikalske landskap, der det syntetiske og organiske sammensveises for å skape et uttrykk av hvem Malik er, hvor Malik kommer fra og hva Malik representerer.

Hvor: kvarteret

Dag: torsdag

Klokkeslett: 23:30

SARU

SARU er en R&B-sanger og låtskriver fra Stockholm. Musikken hennes er en sensuell, røff og unik tilnærming til R&B med velplukkede innflytelser fra sjangerens 90- og 00-tall, samt produsenter som Timbaland og Darkchild. Både tekst og melodi reflekterer hennes egne tanker og følelser, noe som støttes av en varm og velpleid produksjon.

 Hvor: rommet

Dag: fredag

Klokkeslett: 22:30

THIS DAZE

This Daze er et ungt fuzzpop-band med base iTrondheim, som har skapt bølger på både den norske og den internasjonale indie-scenen. De fire medlemmene er fortsatt i starten av 20-årene, men har siden oppstarten i 2019 rukket å oppnå en rekke milepæler. Våren 2020 ble de kåret til«Månedens Urørt» av NRK P3 og har hatt flere singler spillelistet på samme kanal siden den gang.

Hvor: landmark

Dag: fredag

Klokkeslett: 23:00

SJØBADET

Sjøbadet, omtalt som Bergens nye boyband av BA, har det siste året gitt ut syv singler og laget badestemning på fullstappede konserter i blant annet Trondheim, Bergen og Oslo. Gruppen består av fire gode svømmere fra Nordnes i Bergen, musikken består av elementer fra pop, rap og bergensk indiepop, og tekstene består av lettbeinte fortellinger om romanse og uteliv.

 Hvor: kulturhuset (1.etg)

Dag: fredag

Klokkeslett: 22:00

 

ANGELO REIRA

Det unge talentet Angelo Reira entret musikkbransjen med et smell i 2016. Det ble fort klart at en her hadde å gjøre med en rapper med en ekstremt autentisk tilnærming til sin historiefortelling og en sensasjonell musikalsk flyt. 

Hvor: Rommet

Dag: lørdag

Klokkeslett: 23:30

  

CHARLIE SKIEN

Charlie Skien (Andreas Høvset), også kjent som den vidunderlige stemmen fra duoen Verdensrommet, ga ut sin første singel i 2018. I år har han gitt ut både EP-en "Hundegården," og flere singler fra det vi håper er en kommende fullengder. Flere år i studio og i øvingsrommet har gjort det klart at bandformatet er det som passer den nye musikken til Charlie Skien best.

Hvor: Kulturhuset (1.etg)

Dag: torsdag

Klokkeslett: 22:00

KØBER

Johan Julius Køber fra Nesodden rapper under navnet KØBER. Han stjal i ung Cypress Hill sin skive “Black Sunday” fra faren og ble inspirert til å både produsere og skrive tekst. Nå lager KØBER musikk med inspirasjon fra jazz, funk, progrock, alternativ hiphop som Madlib og MF DOOM, samt tolkninger av 90-talls boom bap.

 Hvor: Victoria

Dag: torsdag

Klokkeslett: 22:30

Share this post