Hei Oh!Stina! Hvordan står det til? Hva driver du med om dagen?

Hallo i luken! Det står ypperlig til. Har sydd som en gal og saumfart Bergen by for rekvisitter, ting og tang å bruke på konserten. Øver med bandet og har for tiden nytt solen som har velsignet brosteinen og café-fasaden.

For de som ikke kjenner så godt til deg ennå, vil dere starte med å fortelle litt om deg selv?

Det kan jeg vet du. Oh!Stina er prosjektet til meg, Stina. En dialektforvirret bergenser som elsker å låne energiske vibber fra publikum. Musikk og tekster har jeg skrevet siden jeg var barn og likte å romantisere livet fra der jeg satt i vinduskarmen på jenterommet. Med meg på scenen har jeg fire svært dyktige musikere som jeg og er så heldig å være gode gode venner med. Er en person og energi her som ofte kan føre til spontan utbryting av ordet "OH!".

Hva/hvem inspirerer deg?

Når det gjelder hva er det som regel de stille små øyeblikkene man har med seg selv. Mye av tekstene mine kommer fra lange bussturer der jeg har glemt å ta med meg hodetelefoner og blir tvunget til å faktisk tenke og utforske det som skjer innenfor skallen min. Jeg er veldig glad i film og merker at en skikkelig god film om livet kan etterlate meg sterkt inspirert. Er og fra gode filmer mye av musikksmaken min kommer fra. Det er en eklektisk gruppe musikk med alt fra Hank Williams, Frankie Cosmos og Broadcast som har inspirert meg opp gjennom å drive med musikk. Men spesielt i punk og post-punken har jeg funnet mye av min inspirasjon.

Hva kan vi forvente fra deres opptreden på årets VVV?

Mye DIY! Bandet mitt sine antrekk er sterkt preget av en symaskin som har gått nonstop til langt på natt. Har latt meg inspirere av Talking Heads sin legendariske konsert film "Stop Making Sense". Så kan hende du ser meg dansende med en lampe en eller annen gang i løpet av settet. Ellers kommer du til å bli kjent med et knippe låter som renner over av følelser. Det blir noen gode slag i trynet med fete synthlyder, dansbare gitarriff og pulserende basslinjer. En pianoballade gjemmer seg inni der sammen med dansbar stemningsfull musikk inspirert av Björk sine mer elektriske album og punkens "rett-frem"-het. 

Til slutt; hvilke artister anbefaler du å sjekke ut på VVV?

Håper seff så mange som mulig ønsker å få med seg åpningen min av lørdagskvelden på Kvarteret. Det er så sterkt å høre i løpet av denne festivalen. Men hvis jeg skulle valgt noe ut blir det å anbefale Sara Wolff, Kristine Blir Rapper og eie!

Share this post