Vi hørte for første gang fra Bodø-bandet Virkelig i 2015 da de gav ut singelen ”Cecilie”. Låta ble både listet på P3 og kåret til ukas urørt, de unge guttene fra Bodø har siden den gang jobbet med debutalbumet sitt. I går slapp de låta ”Ballettdanseren” som første singel fra deres kommende debutplate.

Tekst av Ida Halvorsen

Det er ikke tvil om at Nord-Norge er gode på å levere fine ord i indieform, både Kråkesølv, Lamark og hele Norges Sondre Justad er bevis på dette. Men likevel er ikke dette en oppbrukt arena og Virkelig viser oss hvorfor. Et norsk indierockband som setter ord på angsten rundt kjærlighet og de store spørsmålene i livet. ”Ballettdanseren” er en sterk førstesingel fra deres kommende album ”Lykke til i livet”. Gutta selv beskriver låta som ”en kjærlighetserklæring, eller som en betryggelse på at alle vi unge som nærmer oss den litt skumle voksentilværelsen, også blir noe en dag.”

Det kommende albumet er spilt inn i forskjellige studio over hele landet og bærer preg av storbyangst og gatepop på norsk. Virkelig minner oss som det aller beste med norsk musikk. Med fine skildringer av store spørsmål, skaper Virkelig noe lunt, nostalgisk og veldig fint med musikken sin. Vi gleder oss masse til albumslipp senere i år, og hvis du er lur så skaffer du deg billett til Trondheim Calling i starten av Februar eller by:Larm i starten av mars, da de garantert kommer til å gi en 10/10 konsertopplevelse.

Sett deg tilbake og nyt ”Ballettdanseren”, og ha en fortsatt god helg!