Oslo Records og YGMG sitt samlealbum Vin og Vap er endelig ute. Albumet er basert på nettvideo-serien ved samme navn, der Aron Eskeland fra Yoguttene intervjuer norske artister om rap, mens de drikker vin. Første singel som ble sluppet var Larsiveli sin sommerbanger «Baby», som kan sies å være en av årets beste låter. Siden den gang har de to hip hop-labelene sluppet låter hver uke, og nå hele Vin og Rap-samlingen ute. Albumet inneholder låter fra Arif, Unge Ferrari, Yoguttene, Kald Flamme, Snow Boyz, Linni, og mange andre rappere.

Vi har fått alle artistene til å fortelle litt om deres respektive låter.

Dette er Vin og Rap – låt for låt.

1. Snow Boyz – «1+1» (prod. Kvam)
Skip:
– Quick maths, 1+1 er et regnestykke som handler om Rihanna, Tone Damli og alle pene damer som også er keen på oss!

Wavy Marley:
– Hva er 1+1? Skjønner at folk sliter med å regne ut, men det er viktig å ikke gi opp. STÅ PÅ! Du finner svaret uansett til slutt!

2. Larsiveli – «Baby» (prod. Basmo Fam)
– «Baby» er produsert av Basmo Fam. Låten hadde først et annet tema med samme melodi i refrenget helt til Basmo gutta ba meg prøve å ta låta i en annen retning. Den handler om å kjempe for de tingene man ikke vil miste og å gi slipp på det man allerede har mistet.

3. Kald Flamme – «Er på vei» (Prod. MKSB)
– «Er på vei» er ein svevande og rolig låt med eit massivt lydbilde. Den handlar om å vera på vei opp og fram, når ting har gått bra som følge av hardt arbeid. Du føler at du er på rett vei, men må stadig passe på å ta riktige valg. Derfor er det lurt å sjå opp mot fyret, og passe på at ein ikkje går på grunn.

4. Tilda, Larsiveli, Makko Makeba – «Way back» (Prod. von Haartman)

Makko Makeba:
– Kanskje det eldste bidraget på V&R fra Lars og meg. Den var opprinnelig Tilda som skulle slippe den, og hadde for en liten periode ikke noe «hjem», men da vi startet på V&R var den ikke lenger hjemløs. Svenske Von Haartman står for beaten på denne.

5. Skaterboy Rico – «Dope» (Prod. J. Bermilla)
– Kids, dont do drugs!

Saken fortsetter under bildet.

6. Makko Makeba – «Ohlala» (Prod. ifrapluto)
– Kanskje min mest «fargerike» låt hittil. Et resultat av å ville eksperimentere med rytmer og produksjon. Den er også kanskje en «ekstremversjon» av eksperimenteringen, da andre eksperimenter lander et sted mellom det folk har hørt litt fra før og «Ohlala». Beaten er gjort av ifrapluto, mens Funkin Matt står for mix.

7.Snow Boyz, Arif – «Desperado» (Prod. Basmo Fam)
Wavy Marley: Big bro Rifla nevnte ordet “desperado” så vi endte opp med en movie istedenfor en sang! Eller nei, vent litt, denne her er faktisk soundtracken til filmen. U get me?

8. Linni – «Okei» (Prod. Kvam)
– «Okei» er rosen på graven til konkurransen. ?

9. Larsiveli, Angelo Reira – «Hele året» (Prod. Makko Makeba)
– «Hele året» er produsert av Makko og har med Angelo Reira på refenget. Låten er spilt inn i en ganske mørk periode i livet mitt. Jeg husker ikke en gang å ha spilt den inn for å være helt ærlig.

– Jeg husker ikke en gang å ha spilt den inn for å være helt ærlig.

10. Makko Makeba, Snow Boyz – «Lil Keke» (Prod. Pregame)

Makko Makeba:
– Låta er en liten salute til Houston og Screwed Up Click-legende, Lil Keke og hans klassiske «Pimp the pen». Samtidig er den også en slags hyllest til hva som skjer 3 in the mornin’. Snow Boyz gjester og gjør tingen sin, mens min broder og young assasin PreGame har gjort beaten. PreGame er rå! Tatt opp og mixet av meg

11. Basmo Fam, Arif, Unge Ferrari, Philip Emilio – «Pinocchio» (Prod. Basmo Fam og Dannemane)

Amund:
– Det er alltid et spennende å ha Nora-gjengen Arif, Unge Ferrari og Philip Emilio. Planen var i utgangspunktet at de skulle dele ett vers, som feature til en annen artist, men da Arif gikk i båsen ga han seg ikke før hele sangen var ferdig. Limo, limo, limo, limo, limo, limo…

12. Maya Vik, MYRA – «Opplevelse og kos» (Prod. M. Ronander, Ø.H. Basmo)

Maya Vik:
– Tenkte at det var på tide å gi Os en ny anthem-sang – værsågod! Og låten handler om å være fornøyd med de tingen vi gjør og har gjort, opplevelse og kos er tingen vår!

Saken fortsetter under bildet.

13. Skaterboy Rico – «Ser deg» (Prod. J. Bermilla)
– «Ser deg» er en låt for strippeklubben.

– «Ser deg» er en låt for strippeklubben.

14. Mr. Pimp-Lotion, Oral Bee – «Tilbake med et bang» (Prod. Traxx)

Oral Bee:
– «Tilbake Med Et Bang» er oss på vårt hardeste. Den mannevonde beaten er produsert av Traxx FDR. Personlig, som redaktør for Brusbloggen, var jeg skeptisk til å være med på et album som hyller vin, men Svaimann lot meg smake på noe godkjent brus-aktig naturvin. Mr. Pimp-Lotion lanserer forresten sitt nye image på denne låta: Han er Taskeladden, man som stepper opp i cluben med tre tasker på.

– Som redaktør for Brusbloggen, var jeg skeptisk til å være med på et album som hyller vin, men Svaimann lot meg smake på noe godkjent brus-aktig naturvin – Oral Bee

15. Snow Boyz, Onge Sushimane – «For evig» (Prod. Kvam)

Wavy Marley:
– Denne her er til Vin og Rap! Alle som er med i Vin og Rap-albumet er for for evig! SKÅL!

16. Aslak – «Party» (Prod. Aslak Hartberg)
– «Party» handler om den døve følelsen av at aller er på party utenom deg. Men også om hvor dårlig det kan gå hvis jeg først blir invitert. Det sosiale spillet er tricky, og jeg er en nevrotisk motherf%#$#er. Låten går ut til alle som kjenner seg igjen. Stor kjærlighet fra meg!

17. ZadeKing, Chris Lie, Oral Bee – «Kautokeino» (Prod. Big Ice, Stian Aarstad)

ZadeKing:
– «Kautokeino» handler på en måte om at vi kan dra til hvor en du vil i verden fra Barca til Kautokeino. Da jeg skrev den låta her med Chris Lie hadde vi det utrolig gøy i studio. Vi kom opp med temaet Kautokeino, for vi tenkte at det ikke er så mange som bruker det. Å jobbe med Splash Brothers (Oral Bee og Chris Lie sitt nye duo-prosjekt) var veldig gøy og vi kommer 100 % til lage flere bangers sammen, så stay tuned.

18. Makko Makeba, Unge Ferrari – «Adieu» (Prod. Pregame)

Makko Makeba
– Hva denne handler om vil jeg ikke presisere FOR mye, men den handler om å kjenne igjen, Ting, settinger, tankesett og mennesker som ikke vil/ gjør deg noe godt. Da er det bare å jette fra det. Spaceships dont come equipped with rearviewmirrors. Spilte denne for Stig i studio og fortalte at jeg trengte noe mer på denne, så boom. PreGame bak denne beaten også. Stor s/o til han for å være jævlig fet, og jævlig dyktig!

19. Yoguttene – «Asparges Ruccula» (Prod. Ø.H. Basmo)
– YOGUTENE: A$PARGES RUCULA D E I$JE $IGARETAR FOR D E FARLI FOR HELSEN ; TU$ENTAK YOGUTENE FOR AT DOKAR TAR VARE PÅ HEL$EN OG DYRENE

Sjekk ut albumet her: