Vill Vill Vest var over like raskt som det startet (hva nå enn det betyr), og vi har storkost oss. Andre og siste dag av festivalen bød på en rekke konserter med både små og store navn, og vi gir deg selvsagt en oppsummering.

Håkon Stubberud alias Pen Gutt startet kvelden på Hulen, noe som var hans aller første solokonsert. Det skulle man ikke tro, for den pene gutten virket svært scenevandt og selvsikker der han fremførte et knippe nye låter. Særlig traff strofer som «jeg må dra før jeg mister meg selv» redaksjonen. Håkon hadde virkelig funnet seg selv, og ikke på en backpacker-og-dreads-måte. Fra å balansere på scenegjerdet og hoppe rundt blant publikum til å ta det ned på mer emosjonelle nivåer fikk man virkelig hele spekteret. Det eneste som kunne gjort konserten bedre var om jeg hadde hørt de nye låtene fra før. På vei ut overhørte jeg jentegjeng som sa de måtte dra på neste Pen Gutt-konsert. Om dette var på grunn av utseendet eller musikken er vanskelig å si.

Foto: Isak Okkenhaug

Pish er kanskje best kjent som medlem i Kakkmaddafakka, men denne gangen har han tatt steget ut i den skumle soloverdenen. God hjelp hadde han dog av blant andre Vetle Junker og Matias Tellez på gitar og bass, og det hele endte opp med å bli en svært hyggelig affære. Stemningen var god, og spesielt tok det seg opp da de spilte et par Kakk-låter.

Foto: Daniel Rognksog

Ruben er helt klart den artisten på Vill Vill Vest med flest streams på Spotify. Samtidig trenger jo ikke dette være et kvalitetstegn når du ser hvor mye rart som ulmer på topplistene. I dette tilfellet er derimot oppmerksomheten velfortjent. Ruben er scenevandt og jordnær med mange dancemoves på lur. Bandet fungerer godt, og det er ikke playback 🙂 Dette erfarte vi da mikrofonledningen på et tidspunkt datt ut. Vi gleder oss til å høre EP som slippes utover høsten.

Foto: Oscar Solløs

Tøfl hadde ikke på seg tøfler, men det var egentlig kun det som manglet til vokalistens antrekk, som var en pysjamas. Musikken er gøy og tekstene gjenkjennbare (hvem kjenner vel ikke selv på et snev av mobilavhengighet som i Nokia 105?). Til å bare ha holdt på sammen i noen få år har Tøfl virkelig rukket å bygge seg opp en solid fanbase, og det var tydelig i går kveld. Teglverket var stappet, folk var i godt humør, og bandet i toppform. Dette var GØY.

Foto: August Kraft Fossmark

Vill Vill Vest avsluttet på best tenkelig måte med Billie Van, Mikhael Paskalev og Jonas Alaska, alias Hollywood. At de tre har laget band sammen var ikke noe jeg så komme, men etter nærmere ettertanke er det nesten rart at det ikke har skjedd før. Supertrioen har foreløpig kun sluppet én låt, men konserten på Kvarterets største scene inneholdt en rekke vuggevennlige melodier, dog i ganske kjent lydlandskap de tre har holdt seg i hver for seg tidligere (ikke at det er noe galt i dét!). Så våknet jeg, og det hele viste seg å være en drøm. NEIDA 🙂

Foto: Ane Martine Tømmeraas

Foto: August Kraft Fossmark

Foto: Ane Martine Tømmeraas

Tusen takk for i år Vill Vill Vest, vi sees igjen til neste år!