Todd Terje’s Olsen Records slapp tidligere i høst den andre låta i Dansbar- serien, som har som mål å vise frem juveler fra den norske undergrunnsdiscoen! Låta som fikk nytt liv var Frode Hom sin «Fotspor», som er en av Terje sine favorittlåter fra de norske disco-klassikerne. Låten ble re-utgitt gjennom fire nye remixer. Nå deler de musikkvideoen til ‘Fotspor (Todd Terje Short Disco Mix). Videoen er laget av Emil Høgset og Espen Friberg. I videoen ser vi hovedperson Holm gi seg hen til rytmene.

Frode Holm er en mann som introduserte Oslo til slengbukser, prog noodle og wigged out jazz-rock. På 1970-tallet drev han Oslos hippeste platebutikk, Compendium, som så ble til et av Norges første uavhengige plateselskap Compendium Records. Selskapet stod bak en rekke utgivelser innen progressiv rock, jazz og jazzfunk.

Tidlig på 80-tallet stupte Holm inn i PC-boom’en, som blant annet resulterte i det oversette popverket ‘.Login’ under Holm CPU monikeren. 1981-albumet inneholder det beste av disco, jazz, rock og new wave, og det er her man finner låta ‘Fotspor’. Nå ser låta igjen dagens lys via en rekke stjerne-remixer av Bjørn Torske, Rune Lindbœk, Bobby Spice og Todd Terje selv.

Selv om det er flere som har lagt sin elsk på den gamle låten, og gitt den et nytt liv, er det Todd Terje sin disco mix som i dag har fått levende bilder, laget av Espen Friberg og Emil Høgset.

«Jeg hadde absolutt ikke forventet at «Fotspor» skulle frem i rampelyset igjen, men det er kjempegøy! Jeg er veldig stolt av låten, og synes det låter bra den dag i dag»– Holm / D2

Dansbar-serien gis ut via Todd Terje Olsen Records, og Todd Terje har dette å si om prosjektet.:

«Motivasjonen min er å prøve å sette litt fokus på norske låter fra sein 70-tall/tidlig 80-tall som har en funksjon på dansegulvet. Norge forbindes ikke akkurat med “disko” på samme måte som resten av Skandinavia, men det finnes absolutt en del perler og jeg vil prøve å reutgi disse med både høflige og uhøflige remikser. Prosessen føles litt som en arkeologisk utgravning og jeg har allerede funnet masse støvbelagt gull som bare trenger en bitteliten puss. Underveis har jeg kommet i kontakt med en haug med folk som kan mye mer om den norske undergrunnen enn meg, det er en veldig hyggelig bonus.»