Moqi har rappet siden 2005, men begynte å skrive dikt og noveller allerede som barn, og det ledet etterhvert til en utdannelse som tekstforfatter. Musikken forble den største lidenskapen etter å ha lekt i mange ulike tekstlandskap, samtidig som han oppdaget yoga i 2011. Moqi fullførte sin første yogalærerutdanning i 2014 og underviser nå på 5 ulike sentre i Oslo parallelt med satsningen som artist. Nå vil han bygge bro mellom de to miljøene gjennom god musikk og ekte møter. Oslo-rapperen, tidligere kjent som M.O. (Bankmenn), har hittil jobbet med artister som Arif, Unge Ferrari, Cezinando og Larsiveli.

Moqi er nå hjemmekjær med den nye singelen «Hjem Igjen», gjestet av Omar Noir. Låten er produsert av Rubbaband, og ble laget en mild vårkveld i 2020 i Holmenkollen.

– Det er en stor glede å få anledning til å jobbe med Omar Noir, etter mange år på hverandres radar, og etter å ha sett ham vokse til en såpass dyktig låtskriver og artist som han er i dag! Omar har jobbet med folk som Alan Walker, Steve Aoki og Wyclef Jean den siste tiden, og det er kult å se at kompis gjør moves mot et mer internasjonalt publikum. I dette tilfellet er låta hovedsakelig myntet på Norge, da den er på norsk, men jeg håper at lyden og følelsen kan nå frem også utenfor landegrensene – nå som vi frarådes å gjøre det.

Det er ingen hemmelighet at våren og sommeren 2020 har vært noe for seg selv, og mange har opplevd å miste nærkontakten til sine kjære. Enten adskilt av landegrenser, karantene eller sosial distansering. Dette gjelder familier, venner, kjærester og kollegaer i alle verdenshjørner – også her hjemme. Mange har lengtet, og lengter fremdeles, tilbake til hverandre. Og det nettopp det «Hjem Igjen» handler om; å finne, å miste, og å gjenforenes.

Videoen er regissert av Troll Toftenes, og Moqi har følgende å si om samarbeidet:
– Jeg er veldig fornøyd med at vi fikk med oss Troll Toftenes på laget. Det kjentes riktig å strekke seg utenfor crowden man kanskje vanligvis forbinder med norske rapvideoer, da vi rett og slett ønsket en litt annerledes input og tilnærming til dette prosjektet. Og så vidt jeg vet er dette Trolls første video til en raplåt, til tross for hans lange erfaring som musikkvideoregissør.