Marie Noreger singeldebuterte nylig med låten «Adore», som er spilt inn i studioet til Ofstad. Nå er videoen klar, og vi har eksklusiv premiere på musikkvideoen her på Rubato! Marie forteller om en avslappende atmosfære hvor det var rom til å prate og eksperimentere underveis i prosessen, og at singelen falt på plass på spontant og lekent vis.

Musikkvideoen ser du nederst i saken.

Låta er ærlig. Jeg synger om noe jeg var blitt ferdig med, og det var godt å kunne synge med de samme følelsene jeg hadde den gangen, uten at det påvirket meg, sier hun.
Det er vakkert å se på fortiden som en del av historien din, og ikke noe annet. At du har vokst og at personer du møter på veien hjelper deg med å vokse på tross av godt og vondt. Det er aldri så vondt at det ikke er godt for noe.

Til tross for at det ikke finnes andre musikere i familien til den nå 22 år gamle Marie Noreger, er hun ikke overrasket over at hun endte opp som artist og låtskriver. Marie vokste opp i en kreativ familie med en far som var house-DJ, en farmor var maler, og en tante som var dukkemaker. Det var alltid musikk i huset, og faren hennes lærte henne om obskure house-remixer fra 90-tallet og tok henne med på konserter fra hun var svært ung.

Han vekket helt klart nysgjerrigheten min for musikk, forteller hun. Det gikk mye i organic soul og house. Og farmor spilte Otis Redding og 70-tallsrock, mimrer hun.

Prestasjonsangst

Marie begynte å skrive låter med en liten gitar og «tulletekster» fra hun var liten, men det var ikke før hun begynte på musikklinja på videregående at hun virkelig gikk inn for å lage musikk og lærte seg å synge. Så sa det plutselig stopp. Marie gikk fra å elske og lage musikk til å få prestasjonsangst. Musikk ble skummelt, og hun ville ikke fremføre noe lenger.

Marie la musikken på hylla og begynte å jobbe som fotograf, for trangen til å være kreativ var fortsatt der. Så møtte hun Kim Ofstad under et fotooppdrag, og de fant tonen umiddelbart. Kim ble fascinert av den unge jenta med den store stemmen, og tok henne med i studio, hvor de tok seg god tid. Både for at musikken ikke skulle overvelde henne på samme måte som sist, og fordi Marie ikke følte det var noen hast.

Vi produserte mye, og det har vært en stor, kreativ prosess som har gått over flere år, forteller hun.

Kreativ frihet

Kim har latt meg være meg, fortsetter hun, og forteller at de aldri har en plan når de går i studio. Det gjør prosessen både kreativ og spontan. Etter flere år i studio er hun klar for å vise frem hva de har laget, og musikk er ikke lenger forbundet med prestasjonsangst, men som noe lystbetont og meningsfullt. Marie plasserer ikke musikken sin i en sjanger, og sier at nettopp det å ikke ha restriksjoner eller merkelapper fører til at den kreative prosessen flyter.

— Jeg har lyst til å connecte folk, sier hun.
Selv er jeg er både åpen og lukket på samme tid. Jeg har masse følelser jeg ikke har prosessert ordentlig, og de kommer ut når jeg lager musikk. Jeg skriver mye om hvordan det er å være menneske i samfunnet vi lever i og hvordan det føles å være blant folk. Jeg er veldig spirituell, og det krever mye å være koblet på andre mennesker og deres energier.

Sjekk ut premieren på musikkvideoen «Adore» her.

– Det er egentlig helt tilfeldig at alle disse klippene har falt sammen til en video til slutt…
Men jeg føler at ting gir mening når jeg har det endelig resultatet, og det føles som om at underbevisstheten min har jobbet med meg hele veien. Det jeg til slutt sitter igjen med er en slags kollasj i bevegels,
avslutter hun.