Brødrene Larsiveli og Kong Makko Makeba representerer den Horten-baserte Skogslosjen, en gjeng som i det stille har vært med å legge premissene for ny norsk hip hop. Horten-brødrene har figurert på utgivelser sammen med Unge Ferrari, Yoguttene og $ushi x Kobe, og er kjent for sine basstunge, tåkete sound, og sofistikerte vokalproduksjoner. Til våren slipper duoen sin første EP og «Fingertuppa» er første låt ut, som nå har fått tildelt levende bilder.

Skrevet av: Jørgen Berntson Aase

I videoen ser du klipp fra konserten duoen hadde på Parkteatret, sammen med Sushi X Kobe, Chris Lie og Hester V75. Vi tok en kjapp prat med Horten-brødrene, og ba dem fortelle om videoen, den kommende EP-en og deres tåkete sound. Videoen ser du nederst i artikkelen.

Fortell om innspillingen av videoen:
Videoen var ikke veldig planlagt i forveien. Jens Lorensson ropte ut kort tid før konserten på Parkteatret og sa han tok turen opp fra Gøteborg og at han ville at vi skulle gjøre en video til «Fingertuppa». Vi filmet litt under konserten, før vi filmet like ved Oslo Records’ studio dagen etter, og så i skauen dagen etter det igjen. Null budsjett og alt det der. Stor takk til Jens! You da mane.

Hva kan vi vente av EP-en som kommer til våren?
Vi vil ikke si så mye egentlig. Bortsett fra at vi gleder oss til å vise hva vi jobber med. Det blir mye produksjon fra Makko og Danne (tidligere Soul Division). Det blir melodisk, blandt mye annet.

Dere har et veldig tåkete og avslappende sound. Er dere redd for at tekstene forsvinner i soundet?
For oss kan tåkete bety opptil flere forskjellige ting i ulike sammenhenger. Produksjonen, vokal/tekst, og det generelle kan være tåkete. Men at tekstene skal forsvinne i soundet er vi ikke redde for. Selv om «Fingertuppa » har en viss tåke over seg vokalt sett betyr ikke det at det bare er det «tåke» betyr for oss, eller at alle låter vil bli slik.