IVIE er en 23 år gammel sanger og låtskriver. Hun bor for tiden i Oslo, hvor hun stadig jobber med nytt materiale til soloprosjektet hun startet i oktober 2015. For noen dager siden slapp hun låten Runnin´, og i den anledning tok vi en prat med den unge sangfuglen om musikken hennes, inspirasjonskilder og veien videre. Den nye låten finner du nederst i saken.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Runnin’ er en tilsynelatende lystig pop-låt som handler om et kjærlighetsforhold som baserer seg på en virkelighetsflukt. Den beskriver den vanskelige kjærligheten med selvmotsigelser og ambivalens når man er i et forhold som i realiteten ikke er bra for en.

Gratulerer med nytt slipp! Hva kan du fortelle oss om låten?
Låten er veldig drømmende, flowey og tilsynelatende en lystig poplåt. Runnin’ handler om en kjærlighetshistorie som baserer seg på en virkelighetsflukt, den er samtidig full av håp og hengivelse. Men det er den kompliserte kjærligheten som står i sentrum.

For de som ikke kjenner musikken din så godt, hvordan vil du beskrive den?
Musikken min er veldig følelsesladet, hver låt er særegen samtidig som de bundet til hverandre og har en sammenheng. Den er noe preget av både r&b og sadcore men det er hovedsaklig alternativ elektronisk pop.

skjermbilde-2016-10-11-kl-19-03-58

Du var nylig med på The Stream, hvor du fikk gode tilbakemeldinger fra blant annet Sony. Hvordan var det?
Det var veldig gøy og lærerikt og få så mye bra tilbakemeldinger på The Stream. Gøy å se at låten fikk så mye positiv oppmerksomhet. Sony var vel først ute med å anbefale låten på den tidligere The Stream siden med alle bidragene.

Hva er det som inspirerer deg?
Hendelser fra mitt eget liv og følelser som omhandler disse hendelsene. Det kan også være ting som skjer rundt meg. Men stort sett er det små fraser eller en idé som kommer til meg som jeg utarbeider videre til en låt.

Hva ønsker du å formidle med musikken din?
Jeg vil gjerne at musikken min skal formidle autentiske følelser og jeg håper det er noe andre kan relatere seg til der. Jeg syns musikk formidler følelser på en helt særegen måte og det er da en sjanse for at den treffer en nerve og det er den nerven jeg prøver og treffe. Jeg er også inspirert av artister som Etta James og Lana del Rey.

Hvordan endte du opp med artistnavnet IVIE?
Jeg ville ha et artist navn som ga en statement, men som samtidig ikke var for innviklet. IVIE er ikke så mange bokstavene unna mitt faktiske navn så det er vel en slags forlengelse av min person.

Hvilke planer har du videre?
Planen videre er få gitt ut EP-en min som jeg er godt i gang med. Gleder meg også veldig til å dra rundt å gjøre konserter og få vist fram det jeg har jobbet med det siste året.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Jeg ser vel meg selv som en etablert artist om 10 år, en som kan inspirere og bidra til at de som lytter får en god musikkopplevelse.