22. januar slapp Oscar A sin nyeste singel «Levende demoner».
Å komme seg vekk fra mørke tanker er ingen liten sak. I «Levende demoner» belyser Oscar temaer som berører mange i disse tider.
Oscar sier selv dette om låten:
«Levende demoner» handler om ensomhet og å føle seg ubetydelig. Når man er på et veldig mørkt sted er det nok kanskje enklere å høre på stemmene inni hodet som forteller deg hva du skal gjøre enn å snu på situasjonen. Det er mange som sliter psykisk som unngår å snakke om det med andre. Noen ganger kan det være vanskelig å se lyset i en mørk situasjon, men det er som oftest alltid en vei ut av problemene. Ensomhet og psykisk helse er fortsatt temaer som er ganske tabu, men heldigvis er det litt mer åpenhet rundt det nå enn det var før. Allikevel er det viktig at man tør å prate om det, og at man tør å spørre andre om hvordan det går og hvordan folk har det uten å føle at man tråkker på noen tær. Det er også viktig at man ikke tenker at man er til bry ved å snakke om følelser.
Under pandemien er det mange som har bodd alene og vært skjermet fra venner og familie, og det gjør noe med deg. Folk takler sånne situasjoner ganske forskjellig, men det er nok mange som har følt på å være i lockdown og at det er noe man egentlig ville vært foruten. Selv har jeg vært veldig produktiv, men synes det er ekstremt kjipt å ikke kunne være like sosial som før.
Da jeg skulle filme videoen, sa Kjartan (Kielberg Øverås- Regi, red.anm.) at det også kunne vinkles mot lockdownsituasjonen og hvordan man takler det. Han la inn bildene av boligblokka hvor folk gjør mange forskjellige ting, for å gjenspeile at folk takler sånne ting ulikt.
Jeg håper at videoen og låta kan inspirere og oppfordre folk til å prate høyt om følelsene sine, samme hvor vondt du har det. Det er aldri for tidlig å be om en hjelpende hånd uansett hvem du spør, og vi trenger ikke flere som blir en del av statistikken.
Se «Levende demoner» her: