23 år gamle Emma Williksen har vært travel det siste året. Trondheim Calling, en rekke konserter rundt om, samt etablering av eget band har vært på kalenderen til trønderen. For litt over en uke siden slapp hun endelig sin debutsingel «Diamond Heart», som hun selv beskriver som en fighterlåt. I dag følger hun opp debuten med lekker musikkvideo – som premieres her på våre nettsider.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Hun har opparbeidet seg mye oppmerksomhet rundt om i Norge uten å i det hele tatt å ha gitt ut en eneste låt. Hun har blitt omtalt i en rekke aviser, vunnet prisen for ”Årets mest lovende artist” på UtAwards 2017, i tillegg til å ha spilt som support for et utsolgt Dagny på Byscenen i Trondheim.

I sin nye singel «Diamond Heart» har EMMA tatt den klassiske pop-sounden og høynet nivået med sin troverdige og egensære stemme. Hun lager iskald popmusikk som hun bærer frem med fengende tekst og melodi. Låten ble sluppet 19. mai, og vi har i dag gleden av å presentere musikkvideoen til en artist man definitivt bør ha øynene opp for i tiden som kommer.

En «Fuck You» til janteloven

Gratulerer med singel og musikkvideo. Hva kan du fortelle oss om singelen?
– Tusen takk! «Diamond Heart» er en fighterlåt – en FUCK YOU til alle konvensjoner, jantelov og frykten for og mislykkes. De fleste går rundt og er så redde for alt og det kommer i veien for det du har lyst å gjøre og få til.

Kan du røpe noe fra musikkvideoinnspillingen?
– Uten å røpe for mye kan jeg avsløre at min kjære tvillingsøster som var min motspiller i musikkvideoen til «Diamond Heart». Hun dro hjem fra filmsettet med blått øye og sprukken overleppe. Selv hadde jeg flere blåmerker over hele kroppen – men hva gjør man vel ikke for kunsten? Heldigvis tok hun igjen med samme mynt i pausene.

Selv hadde jeg flere blåmerker over hele kroppen – men hva gjør man vel ikke for kunsten?

Hvilke tanker hadde du bak musikkvideoen?
– Jeg hadde ikke lyst til å lage en standard synge-til-kamera-musikkvideo, så i stedet skrev vi noe som ble mer som en kortfilm. Jeg kjemper en indre kamp for å gi meg selv en skikkelig knockout. Jeg måtte gjøre masse stunts og lære meg boksing for å få det riktig, så det ble et sykt morsom og utfordrende prosjekt, hvor jeg fikk både nye skills og blåmerker!

Hva er planene videre for EMMA?
– Jeg skal spille mange konserter, forhåpentligvis en Norgesturné, og så jobber jeg masse i studio med nye sanger som jeg gleder meg til å gi ut. Nedtellingen til å ta over verden har starta!

Sjekk ut videoen til Emma sin debutsingel «Diamond Heart», som er regissert av Stian Flåten, her: