Vi kjenner Toothfairy som det norske plateselskapet som fremmer det nye og det unge i en artist. Vi har allerede blitt kjent med banebrytende Pasha og Ary, men denne gangen presenterer selskapet frem sitt ferskeste tilskudd, altså Andréyun.

Tekst: Zena Williams

Etter en fortjent tittel som ung verdensborger, har Andréyun holdt seg aktuell i både LA, London og Shanghai. Det er i Oslo han mener det skjer og beviser dette med slipp av sin nye singel ”Call Me Sachi”, etterfulgt av en treffsikker musikkvideo. Videoen er produsert av gutta, som han kaller dem så fint; brødrene Jakob og Jonas Porhallson og Daren Zhou.
Med et klistrende refreng og en fengende beat skal den unge artisten ha for at hovedstaden nok en gang har fått en sommerhit servert, og dette servert med visuals av chicks, shisha røyk og en sexy location.
Vi tok selvfølgelig en prat med rapperen for å høre om veien videre og visjonen for dagens slipp og svarene var av stort engasjement.

I det fengende Sachi-refrenget, sier du «I feel the change.» Hvilken change er det du snakker om?
– Jeg slapp bare to singler i fjor, men ingenting stort skjedde og hadde i en lengre periode følt meg ganske uinspirert. Rundt den tiden begynte jeg å jobbe med kinesiske låter og skjønte at det var mye potensiale for videre satsing med min type musikk, bare der. Etter turen min i Kina så jeg at å pushe på er det eneste jeg skal, vil og må. Jeg kom hjem og begynte å skrive kun for å gi meg selv boost. Det funka da, for veien videre nå er opp og frem. Sachi er et symbol på forandringen som skjer.

Musikken din representerer mye av det organiske og popbaserte i hiphop. Hva er viktig for deg at skal bli representert og assosiert med når vi hører Andréyun?
– Jeg vil assosieres med en artist som tør å prøve nye ting. Denne låten her er svært ulik mine tidligere slipp og til framtidige slipp blir det nok enda mer variasjon. Uansett stil, så vil jeg alltid reflektere meg selv gjennom låtene, even if I talk some shit.

Du sier «Im on the new shit.” Hva mener du at du bidrar med til dagens musikkindustri?
– Jeg mener at det nye er å gjøre musikken like global som alt er nå. Tørre å gjøre ting ingen andre driver med. Musikk har ingen grenser og det er det som trengs å bevises hos artister som meg selv. Jeg bidrar med å skape mer variasjon i dagens lydbilde og at jeg er en seriøs og gjennomtenkt artist som kommer til å fortsette kun én vei, oppover.

Veien videre

Hva er veien videre for Andréyun? Hva kan vi forvente av musikk og stil? Og ser vi deg til festivalsesongen?
– Har enda en singel som slipper til sommeren og noen videoer filmet fra Kina som kommer ut mot høsten. Satser også på at en EP kommer rundt da og, men det meste av slipp skjer faktisk i Kina. Jeg har lyst til å bidra med et nytt sound til Asia.
Ikke noe festival season på meg nei, får satse på neste år!

Det er velfortjent med oppmerksomhet til denne unggutten. Med et bærende talent og sterk karisma håper vi på å se mer av potensiale til det nye stjerneskuddet Andréyun. Sjekk ut singelen hans her og kos deg med fire minutter av fete visuals!