Hiwa Rashidi, bedre kjent under artistnavnet VibesByJungle bringer mye til bordet. Han startet året med å gi ut kortfilmen «Nights Like Theese», hvor han leverer en fullstendig audiovisuell pakke. Nå følger han opp den spennende debuten med låten «BBA (BROWNBOYAVENUE)». Her snakker 22-åringen om sin oppvekst som minoritet fra Midt-Østen, men kanskje viktigst av alt så oppfordrer han hver og en til å elske seg selv for den man er.

Tekst: Mats Norbeck

Rubato er opptatt av å være først på ballen, så vi så det nødvendig å ta en rask prat med den lovende unggutten.

Det er tydelig at du ikke bare er opptatt av det auditive, men av å skape et uttrykk med mye fokus på det visuelle også. Hva kommer dette av?
– Så lenge jeg kan huske har jeg vært interessert og bevisst på sonics. Jeg husker jeg pleide å lage demoer og spille de for kompiser, men om lydbildet ikke var tight, spilte det liten rolle hva jeg faktisk sa på tracken. I forhold til visuals er jeg glad i å ta med lytteren eller seeren inn i mitt perspektiv. Jeg føler det er et godt virkemiddel for å bedre formidle budskapet. På alle plan. Fra sosiale medier, artwork, videoer, alt henger sammen på et vis. Jeg syns alltid det er gøy når folk legger merke til det som er litt subtilt og kryptisk i det hele.

Det du sier kommer veldig tydelig frem i debuten «Nights Like These». Innebærer det at vi kommer til å få mer lignende innhold fremover?
– Man skal ikke ser bort ifra det. Hva enn som fungerer best for å formidle budskapet. Med «Nights Like These» følte jeg det var nødvendig å skildre hverdagen vår og introdusere de ulike menneskene blant oss for å bidra til å gjøre folk mer mottakelige for musikken. Det var sykt kult å høre i etterkant at folk kjente seg igjen i prosjektet.

På den nye tracken «BBA (BROWNBOYAVENUE» bærer jo budskapet et mye tyngre preg. Er dette mer utfordrende å formidle enn prosjekter som «Nights Like These»?
– Det er annerledes på en spennende måte. Forskjellen er at med «Nights Like These» ga vi et innblikk i en typisk kveld da vi var tenåringer, som en introduksjon. Man skildrer nyansene i hvordan vi omgås med hverandre og hva vi gir energi til i livene våre. For å gi kontekst til hva vi formidler i dag og fremover. «BBA» er mitt perspektiv på konseptet av identitet og hvordan samfunnet kan bidra til å påvirke selvbildet vår. Det er en oppfordring til å være seg selv til tross for hva som forventes av andre rundt oss. Jeg bare deler mitt syn, på min måte.

Avslutningsvis er det spennende å høre hva det er som har ført deg hit. Jeg vet at du har vært innom alt fra Dipset og Nas, til Michael Jackson. Hvilke artister får deg til å strebe litt ekstra for øyeblikket?
– Alle de flinke menneskene rundt meg. Fra labelet GxxMusic, til LOOKNORTH, det kreative kollektivet jeg er en del av. Jeg er omringet av mennesker som elsker det her og det vi gjør sammen preges av det. Jeg gleder meg til å catche mer vibes.

Kortfilmen: Jungle – Nights Like These