Du har kanskje fått med deg det nye konseptet «FET GENSER» via sosiale medier den siste tiden, men hva dreier det seg egentlig om? Vi har slått av en prat med skaperen Jonas Hellesøy for å finne ut av det.

For de som ennå ikke vet, vil du starte med å forklare hva «FET GENSER» er for noe?

– FET GENSER for meg skulle bli en paraply hvor under jeg kunne samle alle mine passion-projects. Musikk, klær, film og underholdning generelt. Da målet først var å starte et klesmerke så jeg fort potensialet for en større ide. Jeg bestemte meg for å lage serien «Lyden av mote». Jeg ville møte andre musikere og artister for å få et reelt innblikk i hva som legges i planleggingen og oppbyggingen av det visuelle utrykket. De fleste av oss vet at bak våre favoritt låter ligger blod, svette og tårer fra artisten, men ikke alle vet at det ofte ligger like mye arbeid i den visuelle presentasjonen. Så med et lite kameracrew sitter jeg med ned med små og store artister og drøfter blant annet spørsmålet «er det nok med rent talent i 2020?». Serien vises på youtube kanalen «fetgenser», og på hjemmesiden vår Fetgenser.no. 

 

Hvem vil dere nå ut til? 

– Vi vil nå ut til alle som er  nysgjerrige på hva deres favoritt artister ligger i kunsten sin. Jeg er ikke bare ute etter å pirke på hvor mye tid som går inn i det visuelle, jeg vil også bli kjent med de jeg prater med. Jeg er veldig åpen om min uerfarne tilnærming til plattformen som journalist å føler med det at vi kan senke skuldrene og bare preike om våre felles interesser, det være seg musikk, mote, kanskje til og med gaming. Jeg vil at dette skal være et sted hvor publikum får se en side av gjesten som ikke ofte vises på sosialemedier eller andre plattformer.  

 

Du er jo selv vokalist i bandet «Shuffle Baby», og nevner at man må ha den såkalte «pakken» for å klare seg som artist i 2020, hva legger du i dette? 

– Det er nok litt kontroversielt å si at man MÅ ha den så kalte «pakken» for å oppnå suksess som artist, og noen vil gjerne være uenig. Min oppfatning som musiker selv er at det allerede trange nåløyet blir enda trangere uten et like sterkt visuelt utrykk som et musikalsk. Jeg sier på ingen måte at man ikke kan nå langt på bare talent og det er nettopp dette jeg er nyskjerrig på høre mer om fra mine kollegaer i musikknorge. Alle har sin mening om hva «pakken» må inneholde, jeg sitter ikke på noe fasit, bare en mening som er åpen for å bli utfordret. 
«Jeg sjonglerer jo selv musikk, jobb og produksjon av kleskolleksjon på siden, så det mye arbeid på et veldig lite team. Men jeg brenner veldig for dette prosjektet så det skal gå helt fint.»

Hva kommer vi til å se fra dere fremover?

– Jeg håper å få til så mange intervjuer til serien som mulig framover, men det blir nok litt mellomrom mellom hver episode. Jeg prøver så godt jeg kan og lage relevante og underholdene vlogs som slippes innimellom «lyden av mote» episodene. Jeg sjonglerer jo selv musikk, jobb og produksjon av kleskolleksjon på siden, så det mye arbeid på et veldig lite team. Men jeg brenner veldig for dette prosjektet så det skal gå helt fint. 

 

Hvis du kunne valgt hvem som helst i hele verden, hvem ville du hatt som gjest i neste episode?

– Billie Eilish uten tvil eller Post Malone. Det er viktig for meg å påpeke at denne serien handler ikke nødvendigvis om artister hvor jeg elsker musikken. Det handler for meg og å finne artister som 1) ja, lager god musikk. 2) Har et sterkt visuelt utrykk 3) Virker som personer som har en sterk passion for det de driver med, og bærer det stolt uansett hva det er de utrykket, enten det er sjokkerende eller kontroversielt i det gemene hops øyne.