Våren og sommeren har for alvor skapt bølger for Lil Halima. Med sine første singler, “Abstract”, “Train” og “Jasmine” har hun gjort seg bemerket over hele verden. Hun har blitt omtalt i flere internasjonale magasiner, debutert på radio i Australia, signert med labelpartnere i UK og Australia, og er i gang med spennende samarbeid med mennesker over hele verden. Nå er det debut-EP love songs for bad lovers som står for tur.

Som kjernen i sitt eget prosjekt lar hun ikke noe stå på tilfeldighetene, og Lillian Halima Anderssen har nå samlet syv spor på sin debut-EP. Låtene er skrevet av Lillian selv, i samarbeid med Gustav Nyström, David KjellstrandTeoFrans og Eirik Tillerli. Hun har co-produsert og malt cover art til flere av låtene. 

Vi fikk Lillian til å brekke ned låt for låt på hennes splitter nye EP.

Train

Lil Halima forteller om kjærlighetssorgen på sin nye EP «love songs for bad lovers». Foto: Jonathan Vivaas Kise

Singelen “Train” ble sluppet i juni. Den ble listet på NRK P3 og har blitt spilt på radio i Australia.

– “Train” handler om meg på toget hjem fra kjæresten min. Det å være ‘into’ noen er fortsatt nytt, vi er jo unge. Dette er hvordan jeg følte meg i det øyeblikket. Den handler om at man aldri har vært så involvert i noen og dermed aldri innsett at det innebærer å føle det den andre personen føler. Her innser jeg det, på toget hjem, forteller Lillian.

Effortless

Om “Effortless” forteller Lil Halima at hun på dette tidspunktet innså hvor lett det var å kaste seg inn i noe.

– Denne låten handler om når følelser blir forvirrende. Nye ting pleier å føles forvirrende. Her innså jeg hvor lett det var å kaste seg inn i noe. Og når ting da ble vanskelig, innså jeg hvor lett det er å såre andre og bli såret helt “Effortless” også, forteller hun.

Interlude

“Interlude” var det første verden fikk høre fra Lil Halima, og denne har hun produsert helt selv.

– Du vet når folk har lagd seg en mening før de vet noe om saken?

Would U

På “Would U” forteller Lil Halima om en situasjon som hun tror mange kan kjenne seg igjen i.

– Når man har slått opp og sier SLUTT Å RINGE FOR FAEN, men så vil du egentlig at han/hun skal ringe hver kveld. Yep.

DWBYF

Den kryptiske tittelen “DWBYF” står for “Don´t Wanna Be Your Friend”.

– Du vet hele den “vi har slått opp, men vi er på en måte sammen”-greia? Når du ikke skjønner hva du driver med fordi dere fortsatt er sammen, men ikke helt sammen likevel. Og man prøver å være venner, men det er ikke det du vil. Jeg ville ikke det, sier hun.

 

“Are we bad lovers just because we don’t really know how to love? Or are we just young lovers learning how to be great lovers? Here’s me being a bad lover, or just trying to figure this thing out.” 

– Lil Halima 

Bother

Når vi kommer til “Bother (feat. Safario)” er ikke ting så bra i kjærlighetsforholdet til Lil Halima.

– Så ting var ikke så okay mellom oss (Lil Halima og Safario red.anm). Vi slo opp. Så som ekskjæresten hans spurte jeg om han ville være på sangen min, han sa ja. Vet ikke om så mange har gjort en breakup låt med kjæresten sin før, men det gjorde vi da. Han er også den flinkeste artisten jeg kjenner her i Norge og planla hele tiden at han skulle være med på min første EP. Kanskje ikke sånn her, men. Men vi ble kjapt sammen igjen, it´s cool, forteller hun.

 

– Vet ikke om så mange har gjort en breakup låt med kjæresten sin før, men det gjorde vi da.