Førstkommende helg vil Mysteryland, verdens lengstlevende dance-musikkfestival, bli den første festivalen i verden som vil bruke Virtual Reality (VR) for å livestreame konsertene sine.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Aldri før har en festival brukt så avansert teknologi for å streame konsertene sine. Det har seg nemlig slik at publikum nå kan oppleve utvalgte konserter fra Mysteryland hjemme i sin egen stue, direkte gjennom VR-briller. Konsertene vil ble lagt ut på festivalens egen app, og deres YouTube-kanal. Ifølge festivalen selv vil det streames både etablerte og mer ukjente artister.

Dette gjør at du kan sitte i din egen sofa og oppleve konsertene, som om du skulle ha vært der selv.

Besøkende på festivalen vil også ha mulighet til å dra nytte av teknologien. Det vil bli satt opp egne steder hvor publikum kan slappe av og samtidig få med seg alt som skjer på festivalen.
Skjermbilde 2016-08-25 kl. 17.48.41
Hva er Mysteryland?
For de som ikke vet, så er Mysterlyland en todagers festivalserie, som arrangeres i USA, Nederland og Chile. I helgen skal festivalen arrangeres i Nederland, og har artister som Diplo, Martin Garriz, Afrojack og Seth Troxler på plakaten, for å nevne de mest kjente. De huser i år over 350 artiser, som dekker et bredt spekter av sjangre, alt fra afrobeat, techno, hip hop, til hardstyle og disco.
Festivalen startet i 1993, og er som nevnt tidligere, verdens lengstlevende dance-festival, med hovedfokus på elektronisk musikk.

Hvordan får jeg med meg VR-livestreamen til helgen?
Livestreamen vil være tilgjengelig på førstkommende lørdag fra 12:00-23:00, og på søndag fra 14:00-23:00.

Så får vi bare håpe at norske festivaler slenger seg på trenden så fort som mulig! Vi gleder oss til utviklingen.