Oslo-rapper Vegard Vers har i løpet av sin karriere varmet opp for artister som Karpe Diem, Xzibit og Sirkus Eliassen. Trysilingen slapp «Dø Ung, Leve Fort» i 2016  som resulterte i rotasjon på P3 og slipper sin nye låt «Tove Lo» live på den splitter nye studentfestivalen Plektr  16.mars. Endagsfestivalen kan friste med blant annet Razika, Pasha og Blvck O i sin lineup. Vi tok derfor fem kjappe med VV for å lære han litt bedre å kjenne.

Skrevet av: Ada Mamre

Hvor lenge har du drevet med musikk og hvordan startet det?

Jeg starta med en mikk og en sokk og en datamaskin. De som vet, vet. Datamaskina var en Fujitsu Siemens jeg kjøpte for konfirmasjonspenga mine og mikken kjøpte jeg på Elkjøp. Husker at jeg var klar for å ta over verden når jeg gikk ut derfra. De som kjenner sin historie vet at jeg har holdt på en stund med ulike prosjekter, men som soloartist har jeg satset siden i sommer som var.

Hva inspirerer deg?

Inspirasjon er en rar greie som kommer i mange ulike innpakninger. Jeg rapper om det jeg lever og ser og inspireres selvfølgelig av ting rundt meg, men en idé kan også komme fra ingenting. Jeg tror det er mange artister som kan relatere når jeg sier at den mest kreative tiden jeg har er om natten. Enten man ligger i senga og en idé bare dukker opp eller man er i studio og grinder til langt på natt. Jeg lar meg også inspirere av at andre får det til. Kan de, kan jeg.

Etter debuten din i 2016, har du sluppet til sammen tre singler. Har du noe du jobber med nå?

Absolutt! På grunn av at studioet jeg jobber i (DAT Music) driver og bytter lokaler har det blitt mer oppussing enn studiojobbing i det siste, men i forrige uke var jeg hos Manuel Andersson i PhatCat Studios (shoutout til Oslos feteste sted!) og mixa ferdig en låt jeg vil slippe som min neste singel. Låta heter forresten «Tove Lo» og gjestes av Benjamin Aasheim, samme fyren som sang på «Bukowski» som jeg slapp i fjor. Utover det har jeg 4-5 låter vi holder på å utvikle som forhåpentligvis blir med videre på en EP eller et album.

Hva er planene framover?

Jeg kan jo røpe at de som kommer på Plektr på Chateau Neuf nå førstkommende torsdag muligens får høre liveversjonen av den nye låta «Tove Lo». Etter det blir det å slippe låta med video og å jobbe videre mot et album- eller EP-slipp. Også håper jeg å få spilt masse i sommer.

Hva kan publikumet forvente av deg når du står på scenen?

At jeg gir alt uavhengig av om jeg spiller for 3 eller 300. Og at jeg får det til å regne tusenlapper. Den som kommer på torsdag får se.

VV gjorde seg bemerket da han fikk med Algato Ramos og Daytimedavid på «Dø Ung, Leve Fort – Remix». Lytt på låta her, og hør han live på torsdag.

Festivalen Plektr går av stabelen 16. mars på Chateau Neuf og har følgende lineup av norske artister; Razika, Pasha, Cheap Karma, Blvck O, Himmelhøyt, Girls Only og Vegard Vers.