På fredagen slapp Fredrik Vandbakk sin debutsingel «Solid Ground». En god førstesingel Vandabakk selv har skrevet og produsert. 21-åringen fra Lommedalen har jobbet med musikk en god stund, og nå er endelig Vandbakk klar for å

Tekst av Ida Halvorsen

Låten har en fin melodi og god klang, og Vandbakk viser seg som en selvsikker artist. Med en fin stemme, catchy melodi og god tekst viser «Solid Ground» seg å være en sterk debut. Produksjonen og låtskrivingen er det Vandbakk selv som står for, men på selve miksingen av låten har han fått med seg Andrew Murray (Baya) og Kristoffer Severinsen (Iffy Orbit) på laget. Vi har tatt en liten prat med nykommeren om han selv, låta og planene videre;

Først og fremst gratulerer med debuten! Hvordan føles det å gi ut din første låt? 
– Tusen takk, det føles veldig bra!

Hvem er egentlig Vandbakk?
– Vandbakk er en alternativ rockegutt fra Oslo. Jeg har drevet med mye forskjellig innenfor musikk opp gjennom, men det var først da jeg overtok leiligheten til bestemoren min på Fossum jeg fikk mitt eget sound. Hele situasjonen var veldig spesiell, jeg bodde i bestemoren min sin leilighet, med bestemor-møbler, bestemor-duppeditter og generelt en ganske spesiell vibe. Jeg bygget meg et basic hjemmestudio, og begynte med greia mi. På mange måter var dette begynnelsen på Vandbakk som artist

Hva handler låta om?
– Solid ground er en slags motivasjon og medspiller i kampen mot å føle seg fortapt og alene. I dette tilfellet skrev jeg om lillesøsteren min som gikk gjennom en ganske tøff periode.

Hvem er det som inspirerer deg og musikken din?
– Først og fremst kompisene mine. Jeg bor i et kollektiv på Majorstuen med fire av bestekompisene mine, og kreativiteten flyter bra hos denne gjengen. Alle er til en viss grad inkludert i hverandres musikalske prosjekter, og alle backer hverandre. Har samarbeidet med mange flinke folk ellers i det siste, og jeg blir til en viss grad preget av alle sammen.

Har du holdt på med musikk lenge? 
– Jeg har spilt gitar siden 2. klasse på barneskolen, men jeg begynte først å ta musikk seriøst for ca 4 år siden, da jeg begynte å spille i band.

Hvordan ser våren din ut? Og hvor snart får vi høre en oppfølger til Solid Ground?
– Våren min kommer hovedsakelig til å dreie seg om å fullføre en EP, samt å gjøre live bandet rustet og klart til debutkonsert. Før EP kommer jeg til å slippe ny singel, og dette kommer til å skje før sommeren

Du har jo produsert og skrevet låta selv. Men du har også fått med deg noen kjenninger fra den norske musikkscenen (Kristoffer og Baya) på miksingen, hvordan oppstod dette samarbeidet? 
– Jeg pre-produserte låta ja, men Kristoffer og Baya hadde mange verdifulle kreative bidrag til låta under innspilling og miks. Jeg vil også gjerne gi en shoutout til Teodor Lyngstad (Iffy Orbit) for helt rå trommer. Kristoffer og jeg er barndomskompiser, og har drevet med musikk sammen lenge. Kristoffer var en av de første i bransjen til å vise interesse for greia mi, og han har vært veldig støttende gjennom hele prosessen. Da jeg viste demoen til Kristoffer nølte han ikke med å referere meg til Baya for en fullverdig produksjon.

Sjekk ut låta og ha en fortsatt fin uke!