Fredag 14. Juni står Unge Ferrari klar på «plenen»-scene i forbindelse Bergenfest-festivalen. Det er en tydelig ydmyk og takknemlig kar som møter publikum. Første låt som spilles er suksess-låten «FAMILYEAH» som fungerer som en bra start på en innholdsrik konsert. Før Ferrari introduserer neste låt, snakker artisten om sin relasjon til Bergen. Han forteller at han har familie i Åsane, som han skal spise middag med senere på dagen. Dette er noe det bergenske publikum møter med jubel, det er tydelig at folk syns det er stas at Ferrari har en bra relasjon til byen. Videre introduseres låten «Vi Kanke Vær Venner». Her oppfordrer han til både allsang og dans, noe som blir tatt godt i mot. Ferrari bidrar med en tydelig bra vokal og et kult sceneshow på denne låten.

Låten «Ødelagt» er neste i rekken. De 3 låtene som er spilt nå, er alle fra hans nyere utgivelse «Midt Imellom Magisk og Manisk». Derfor fungerer det enestående at hans neste låt er «Cruiseskip», som er fra hans album fra 2015 med navn «Til Mine Venner». Sangen «Cruiseskip» starter med linjen «det regner på meg», og ut av det blå begynner det faktisk å regne på Bergenhus Festning. Dette er noe Ferrari og publikum tar humor på.

«Jeg opplever at han ikke helt klarer å fylle den store scenen.»

Videre kommer en av hans store suksesslåter, «Lianer». Selv om publikum mottar låten bra, til tross for at det ennå er tidlig på dagen og regn, lager publikum en ekstremt bra atmosfære blant hverandre med dansing og allsang, klarer ikke Ferrari helt å matche energinivået til publikum. Jeg opplever at han ikke helt klarer å fylle den store scenen. Dette hadde kanskje gjort seg bedre hadde han hatt med sen en eventuell dj eller hypeman på scenen.

Derimot henter Ferrari seg veldig inn med de fine budskapene han har mellom et par av låtene sine. For eksempel introduserer han sin neste låt «Nostalgi 3Millioner» ved å gi en shoutout til alle kvinner. På denne låten bruker han et roligere tempo. Han setter seg ned på scenen. Scenetilværelsen er tydelig og han imponerer med sin vokalbruk. Videre fortsetter han med låten «Du Fortjener Å Vær Alene». Begge disse låtene er fra et samarbeidsprosjekt han hadde med artisten Tomine Harket. På tross av dette klarer Ferrari fint å gjennomføre de alene. Begge ble fremført med bra innlevelse og det er tydelig at han står bak teksten han står og synger.

Så kommer låten «Ashanti», hvor jeg som på låten «Lianer» savner et høyere energinivå fra artisten. Jeg vil derimot trekke han frem for å velge varierte låter, fra alle hans forskjellige prosjekter. Han spiller også låten «jeg er lei meg» fra hans sammarbeids prosjekt med rapperen Arif samt Chiraq og Magdi fra Karpe. Denne introduserer han med å fortelle hvordan det er helt greit å vær lei seg, som jeg igjen vil trekke opp hans gode budskap for.

«De kalte meg taper. Se hvor jeg er nå!».

Låten BBB er neste låt, etterfulgt av «Edward Saksehand». Denne introduseres blandt annet med setningen «De kalte meg taper. Se hvor jeg er nå!». Jeg vil også trekke frem sceneshowet her, der han bruker bilder fra den faktiske Edward Saksehånd-filmen.

Konserten går mot slutten og han har bare 3 låter igjen. Disse er «Bagasje», «Ung & Dum» og «Balkong». Låten «Balkong» introduseres som en låt som betyr ekstremt mye for artisten. Den fremføres med stor innlevelse og man kan kjenne på følelsene Ferrari skildrer. Konserten avsluttes med ekstrem jubel, og Ferrari fremstår som en takknemlig og ydmyk type da han tar seg tid til å takke publikum før han forlater scenen.

Terningkast 4.5/6