Den siste uken har det blitt sluppet flere musikkvideoer fra flinke folk. Vi skal ta deg med inn i musikkvideojungelen og sikte ut hvilke som er verdt å få med seg.

Dobbel videopremiere fra Big Sean

Natt til 25. juni slapp California-rapperen Big Sean (som er å se på Stavernfestivalen 2.juli) to gullbiter fra sitt kritikerroste album Dark Sky Paradise (4/5 stjerner fra Billboard).

I den første videoen «I Know» tar Big Sean oss med inn i den kjedelige pensjonisttilværelsen på gamlehjem, og viser hvor overraskende fett man kan ha det som pensjonist, sammen med Jhene Aiko. For hva er verre enn å ende opp ensom på gamlehjem?

 

Den neste låta som Detroit-rapperen har gitt levende bilder til er Kanye West-produserte «All your fault» hvor sistnevnte og Sean er med i en klassisk klubb-hype. Låta er også fra samme album som «I Know».

 

Blodig slossing med Jaa9 og OnklP

Duoen Jaa9 og OnklP slapp i april sitt åttende album «Føkk ferie» og ga denne uken ut videon til låta «Brugata Boogie». Videoen kan i følge regissøren, Patrik Syversen, beskrives som en blodig slosskamp, som sier den inneholder mer eller mindre umotiverte konforntasjoner i selveste Brugata. Låta blir sett på som en hyllest til Brugata og duoen tar for seg normene som gjelder i området. Med på laget har duoen fått med seg kjente fjes som Stig Frode Henriksen og Odd-Magnus Williamson.

 

Lang sommernatt i Bergen med Razika

Denne uken ble det kjent at det pønk-inspirerte popbandet Razika skal spille på årets Slottsfjell, til stor glede for fansen. Samtidig ble premieren på musikkvideoen «Om igjen» sluppet, hvor vi følger bandet gjennom et halvt døgn i hjembyen Bergen. Stikkordene her er øl, fest og sene sommernetter. Tidligere i år ble det tredje albumet «Ut til de andre» sluppet og VG ga albumet en femmer, og beskrev det som det beste albumet hittil. Videoen er regissert av Vetle Vongraven.

 

Dans i skyene med Vilde Tuv

Siste låt, «På vei innover» er det Vilde Tuv som står bak. Musikkvideoen er laget av Tore Winsents og Numi Thorvarsson. Låta handler om at man skal klare å slappe av og være optimistisk, selv når livet ikke er så lett, og de levende bildene til låten gjør det absolutt mulig å slappe av. Se og nyt.