Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken har vi slått av en prat med Jonas Lovv som debuterer som soloartist. Jonas forteller at låten «Blind» handler om et knust hjerte og tvil på egen evne til å elske uten frykt for å nok en gang “fucke opp” og ødelegge alt.

Heisan Jonas, hvordan går det? Hva driver du med om dagen?
– Hei! akkurat nå fortsetter egentlig promoteringen av debutlsingelen. Jeg er veldig stolt av det jeg har fått til her med hjelp av Loftmanagement og Tomtom som har produsert låten. Og jeg vil så klart at flest mulig skal høre den og kanskje følge med videre på alt som kommer.

Du slapp nylig din debutsingel (blind) som soloartist. Hvilken respons har du fått?
– Jeg er absolutt overveldet av responsen jeg har fått. Meldinger fra fler som kjenner seg igjen i låten er noe jeg virkelig tar til meg. Det har vært en berg og dalbane å ta steget ut som soloartist, men nå begynner jeg absolutt og kjenne på at dette er noe jeg trives veldig med!

Hvem/hva inspirer deg?
– Mye har skjedd det siste året som har spilt inn på min oppfatning av inspirasjon og forbilder. Jeg har jo så klart de soleklare musikalske forbildene i Freddie og MJ, men den siste tiden har jeg fått rom til å være alene med både tankene og musikken. Jeg har for første gang satt andre til siden og fokusert litt på meg selv. Det har jeg funnet mye inspirasjon i. Ellers er det mange hverdagshelter der ute som uansett hvor mye motstand de får, står for det som er rett, og de rekkene prøver jeg å strekke meg til.

Hva kan vi forvente fra deg fremover?
– Neste på listen er musikkvideo! Jeg har nok en gang fått med meg en av mine beste venner Christoffer Møgster, og sammen har vi lagd video til “BLIND”. Den gleder jeg meg veldig til å vise fram! Så er det straks tilbake i studio og jobbe videre med det som til slutt skal bli en EP. Vi har som mål å få den ut tidlig 2021!

Hvis du skulle hatt med deg en annen artist på en låt. Hva hadde vært drømmesamarbeidet?
– Post Malone og Billie Eilish har vært høyt oppe på den listen i et par år nå, samme med Bruno Mars. Lokalt er nivået så høyt om dagen at å jobbe med hvem som helst ville vært en glede, men måtte blitt noen som også skriver på engelsk, Astrid S kanskje.

«Jeg vil oppfordre menn og kvinner til å ta steget over i den andre avdelingen når de handler klær.»

Du forteller at du elsker klær og mote og har et klart mål om å bryte med de kjønnede og seksualiserte klesnormene . Vil du utdype?
– Det er ikke så komplisert som mange tror. Som du sier, jeg vil bryte med de kjønnede og seksualiserte klesnormene. Spre ordet om at klær og mote er det du vil det skal være. Jeg vil oppfordre menn og kvinner til å ta steget over i den andre avdelingen når de handler klær. Kombiner det feminine med det maskuline å stå igjen som en sexy faen.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Nå for tiden hører jeg på litt forskjellig. Stig Brenner og Astrid S går alltid litt på repeat. Mye bra lokalt i Bergen også, liker de nye fra Zupermaria og Hedda Mae. Også så klart management kollegaene I Loftmanagement som virkelig slipper bangers om dagen!

Helt til slutt, en guilty pleasure låt?
– Jeg har ikke så mye guilt for noe av det jeg hører på for å være ærlig, men folk blir som regel overrasket når jeg viser spotifyoppsumeringen min. Jeg er tydeligvis i TOP 0,5% av lytterne til Camila Cabello. Noe jeg selv ser på som en seier.