Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken falt valgt på det spennende bandet dimling.

Hallois Dimling! Nå er det over år siden vi snakket sammen sist. Hva har skjedd siden da?
– Hallais! Vi lever i beste velgående!
– Siden sist har det skjedd en del ja. Tre av bandets medlemmer har blitt ferdig med sine bachelorgrader og vi har vært i studio og kokt opp noe halloi.

Dere lovte mer musikk, hvor blir den av??
– Ja, vi har lovet mer musikk, og var vel meget optimistisk når vi sist snakket sammen. Men som sagt så har vi vært i studio! Så er det vel slik at det ofte tar litt lengre tid en man skulle tro når det kommer til miksing og mastring, og noen av låtene våre har vært heller omfattende på den fronten der. Men nå er det ikke lenge til selv om vi ikke kan fastslå en dato for øyeblikket.

Hvordan går dere frem for å lage en låt?
– Når vi lager en låt har vi litt forskjellige framgangsmåter. Det kan være at teksten blir skrevet først og musikken kommer siden, eller omvendt. Men det har vel blitt til at gitarist Knut og bassist Thomas som oftest lager melodier og arrangement, før Kristian smeller på tekst senere. Å ha det gøy i øvingsrommet sammen er noe vi også er veldig opptatt av, og vi liker jo å tro at resultatet av dette blir bra låter.

Fortell oss noe om dere få vet?
– At trommis Oliver er yngst, selv om det til tider kan virke som han er eldst. OG JO: Thomas er født med beinskjørhet, men vokste det av seg.

Vi forstår det slik at dere har en konsert i nærmeste fremtid. Hva kan man forvente her?
– Jepp, det stemmer! Vi spiller på Uhørt her i Oslo førstkommende tirsdag. Vi er i form iallfall, så man kan forvente en energisk konsert. Ingenting bedre enn det på en tirsdagskveld. I tillegg har vi med oss Anna Sahara som support denne kvelden. Vi har troen på at det blir helt magisk! Så skaff billetter til deg selv og alle vennene dine, og kom!

Skulle dere satt sammen en ønske rider til backstage. Hva hadde stått på den?
– Selvfølgelig det typiske med god mat og god drikke. Men skal man virkelig dra på så kan man vel nevne designersofaer, sportsbiler til og fra gigen, samt kun røde M&M’s. Det er tross alt de som er de beste. Eldgammel, eksklusiv, vin hadde jo også vært nice å få.

Hvis dere skulle anbefalt en artist/et band til neste rubato spotlight, hvem mener dere vi burde kontakte?
– Anna Sahara! Kom på konsert på tirsdag, så skjønner dere hvorfor.

Helt til slutt, har dere en guilty pleasure låt?
– Heheh, ja. In My Dreams av Wig Wam. Den slapper!!