Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken falt valgt på Pernille Wensel.

Heisan, Pernille! Hvordan går det?
– Hei tilbake! Mye spennende som skjer for tiden og mer musikk i vente. Jeg bor i hamburg og går på en internasjonal skole. Det er egentlig litt kjipt når jeg helst bare vil fokusere på musikken. Må bare holde ut fordi jeg snart er ferdig. Drit Digg å få muligheten til å spille litt konserter i sommer selv om korona har satt en stopper for mye dessverre.

For de som ikke kjenne deg så godt, vil du starte med å beskrive deg selv?
– Ja det kan eg jo. Jeg er 18 år og bor som sagt i Tyskland at the moment med familien og to hunder. Jeg elsker å reise og har også bodd i England. Drømmer om å flytte tilbake dit og kanskje studere musikk. Trives best med å skrive sanger på engelsk fordi språket er så rikt og det høres liksom litt bedre ut. Musikken har vært min beste terapi, uansett hvor tøft livet kan bli. Jeg har alltid musikken.

– Hun fortalte meg om UKM, og bare noen uker senere sto jeg på scenen, gitar i hånd og opptrådte med en 9 minutters lang låt. Det var i det øyeblikket jeg visste at det var ingenting annet jeg kunne gjøre enn musikk.

Hva fikk deg til å begynne med musikk?
– Jeg har alltid sunget, men jeg trodde ikke at jeg kunne få til å ha det som en karriere. I hvert fall ikke før jeg traff Myrna Braza. Jeg begynte med sangtimer hos henne når jeg var 15, og nettopp hadde lært meg å spille gitar. Hun fortalte meg om UKM, og bare noen uker senere sto jeg på scenen, gitar i hånd og opptrådte med en 9 minutters lang låt. Det var i det øyeblikket jeg visste at det var ingenting annet jeg kunne gjøre enn musikk. Myrna er bare helt utrolig og jeg e veldig takknemlig!

Du slapp nylig EP-en «heavenly things» vil du fortelle om den? Hvilken respons har du fått så langt?
– Det har vært en stor drøm å utgi egen musikk. Det er jo mest romantiske ballader på denne Ep-en og noen av låtene e ganske «deep», sånn som «fix myself». Jeg er utrolig rørt av alle som har likt, delt og hørt på låten. Jeg har fått nesten bare positiv respons og låtene har fått litt oppmerksomhet som e kjempegøy!

Hvem/hva inspirer deg?
– Det er mye som inspirerer meg når det kommer til musikken min. Jeg vil si at den største kilden til inspirasjon er kjærlighet. Det er bare så mye å skrive om. Alle har en historie og jeg har lyst å være med å fortelle den.
– Jeg blir også veldig inspirert når jeg får jobbe med dyktige folk i bransjen. TomTom altså. Du er kongen!
– Det er også veldig gøy å treffe andre som driver med musikk. Da kan jeg bli super inspirert til å lage enda mer musikk, selv om de kanskje har en helt annen stil enn meg. Får også lyst til å prøve meg på litt forskjellige stiler og teste ut hva som kan bli bra. Det er også veldig gøy og inspirerende når vi heier på hverandre synes jeg. Det er så mange dyktige folk der ute som fortjener det.

Vi forstår det slik at du har masse musikk på vei. Hva kan vi forvente fra Pernille Wensel fremover?
– Min neste EP er allerede innspilt nå i sommer. Første singel kommer ut første oktober. Hint hint, den heter «Burn» hehe 😉 Denne EP-en har en litt annen og kanskje mer up-beat stil enn den første. Gleder meg veldig til å se responsen på den også. Håper folk vil like den. Jeg er veldig fornøyd med den så jeg e veldig spent.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Sigrid, Astrid S, dagny, Julie Bergan også selfølgelig Fatima Revne, ELISABETH, Martine Seim, Jonas Lov og sikkert flere.

Helt til slutt, har du en «guilty pleasure» låt?
– He he, kanskje litt flaut men jeg hører en del på mine egne sanger. Hvis ikke jeg liker de selv hva e vitsen?