Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken falt valget på den kule nykommeren Ur Monarch.

Ur Monarch, for de som ikke kjenner deg så godt, vil du starte å fortelle litt om deg selv?
– Jeg har et artistprosjekt som heter ur Monarch, og har sluppet to singler! Ellers er jeg 20 år og bor per nå fortsatt på vestlandsbygda. Jeg føler musikken min utvikler seg hele tiden, men akkurat nå lager jeg kanskje indie-pop? Prøver å lage bangers da.

Hva fikk deg til å begynne med musikk?
– Hm, vanskelig spørsmål! musikk har egentlig alltid vært en stor del av mitt liv, men det var nok da jeg begynte å ha sessions og fant min egen stil at jeg skjønte dette var noe jeg ville gjøre mer av.

Hvem/Hva inspirer deg?
– Jeg trenger å leve for å lage musikk, og oppleve nye ting. Så jeg blir veldig inspirert av å reise og ha ny setting, nye folk og ny dagligvarebutikk, noe det selvfølgelig har vært lite av i det siste mtp pandemien. Jeg fokuserer mye på å skrive selve teksten i låtene rundt hverdagslige ting som skjer meg, og hører på utrolig mye forskjellig musikk. da blir det en god blanding!

Hvis du skulle beskrevet musikken din med 3 ord, hvilke ord ville du valgt?
– Jeg tror jeg ville sagt tidig, interessant og kanskje kul? Anbefaler dere å sjekke ut musikken og se om dere er enig *wink*.

– Livet har hatt en ganske kjip sky over seg, og jeg har følt at jeg har fått litt for mange slag i trynet til at det har vært gøy.

Du slipper din debut Ep «moulaga» i august, hva kan vi forvente fra den?
– Min debut ep «pas une blague», som betyr «ikke tull» på norsk, handler om hvordan jeg har hatt det de siste par årene. Livet har hatt en ganske kjip sky over seg, og jeg har følt at jeg har fått litt for mange slag i trynet til at det har vært gøy. Derfor kan dere forvente chille låter som er dancy, men med en underliggende sad vibe. ep-en kommer ut i september, og det blir tidig. Jeg gleder meg til dere får høre!

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Felgen orkester, kjartan lauritzen, sidebrok og sirkelsag vil for alltid være i mitt hjerte <3 Jeg har sykt lyst til å reise til ørsta på grunn av 'ørsta rådhus'-låten.

Helt til slutt, har du en guilty pleasure låt?
– Ah yes is have! den svenske produsenten patrik berggren lagde en låt for kappahl sin fifty shades of grey – kolleksjon back in the day. Den er bare 30 sekunder lang og finnes kun på youtube, men det er kanskje den sykeste låten jeg vet om. Viben er skamdigg, skulle ønske han lagde en lengre versjon.