Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken har vi slått av en prat med RebMoe. RebMoe er aliaset til feminist og miljøaktivist Rebecca Moe. Med et av skandinavias mest distinkte vokalsounds har RebMoe allerede blitt plukket opp av artister som Tiesto, David Guetta, Coucheron og Jonas Aden som midtpunkt i enorme EDM hits. Nå er RebMoe endelig klar til å fokusere på sitt eget soloprosjekt.

Heisan RebMoe, hvordan har du det om dagen?
– Hei, jeg har det bra. Det har vært tøft, men livet begynner å bli mer spennende igjen og jeg føler meg mer som megselv igjen. Gleder meg sånn til å dele hva jeg har jobbet med. Er veldig stolt av prosjektet jeg holder på med nå.

Hvem/hva inspirer deg?
– Jeg tror jeg jakter etter noe ektefølt og spennende. Livet er hva du gjør det til og jeg elsker musikk, mennesker og visuelle ting hvor man skaper egne universer og opplevelser. Jeg er inspirert av artister som Anna of the North, Uffie, Lasse Lokoy,Vampire Weekend, Safario, Gucci Caliente, Tove Lo, Girl in Red og Taylor Swift.

«Jeg synes det er ubehagelig å dele noe som har gjort vondt for meg. Jeg er egentlig ganske privat når det kommer til mennesker og opplevelser som betyr mye for meg.»

I følge våre kilder slipper du en låt 21.Mai som du har trukket 2 ganger fra å release fordi det kjennes nesten for personlig. Har du lyst å fortelle om denne? Hva handler den om?
– Jeg synes det er ubehagelig å dele noe som har gjort vondt for meg. Jeg er egentlig ganske privat når det kommer til mennesker og opplevelser som betyr mye for meg. Jeg holder det tett til hjerte og denne låten bryter det. «Not Coming Home Tonight» handler om at jeg føler jeg begrenser en som betyr mye for meg. Jeg følte meg låst i et narrativ. Så var jeg i studio og da klarte jeg ikke å ikke skrive om det. Musikken kan bli opplevd som en venn som har gått gjennom det samme. En gang da jeg var lei meg for ikke så lenge siden, sendte Anna of the North meg en av hennes demo låter fordi hun følte at det var mer oppløftende enn hva hun kunne kommunisere da. «Not Coming Home Tonight» kommuniserer min frustrasjon og tristhet på en måte jeg ikke ville klart å beskrive eller forklare med ord.

Låten «my frequency» er jo et samarbeid med selveste tiesto, hvordan oppsto dette samarbeidet?
– Tror helt ærlig Tiesto synes stemmen min var litt kul og ville prøve. Han sendte meg først en mail med en beat som han ville jeg skulle legge vokal på. Jeg ble super overrasket og tenkte sånn, «okei nå skal jeg lage en Tiesto låt». Jeg glemte litt hvorfor han ville ha meg, så jeg prøvde å høres ut som noen andre. Jeg var litt stresset siden det var rett før jeg skulle levere Masteroppgave, men jeg kunne ikke si nei til Tiesto, så jeg tok opp noe (grusomt) og sendte det til han. Deretter fikk jeg en mail tilbake hvor det bare stod «Tiesto’s not crazy about this.» Jeg tenkte bare «jaja nå peaket jeg med at han i det hele tatt har hørt demoen min» og tenkte jeg skulle ramme inn mailen med avslag. Så fikk jeg en mail noen måneder senere hvor han spurte på nytt med en ny beat. Her derimot fikk jeg tydelige ‘guidelines’ og mye mindre kreativ frihet. Jeg skjønte jo hvorfor. Jeg har hørt på den første demoen jeg sendte en gang i senere tid og jeg cringer fortsatt.

Vi ser deg stadig i freshe outfits og forstår det slik at du har en sentral rolle bak appen «tise». Hvordan få folk til å handle mer miljøvennlig?
– Tusen takk! Det handler mye om å bare reflektere litt over hva man har lyst på. Liker sitatet ‘buy less, choose well, make it last or resell’. Jeg bruker alltid Tise når en har lyst på noe. Hvis jeg har lyst på en fargerik blazer så søker jeg på det på Tise, og så finner jeg så mange unike blazere. Om det ikke finnes så vurderer jeg litt hvor mye jeg har lyst på det, hvor lenge jeg vil bruke det, om det synker i verdi og hva slags stoff plagget er laget av. Hvis jeg skal noe spesielt så låner jeg ofte av venner. Det er de små endringene som bidrar og vårt mål er å nå massene og det er tydelig at unge er helt med.

Hva kan vi forvente fra Rebmoe fremover?
– Det er en ny æra for meg og denne sangen kick-starter det hele. Jeg har alltid følt meg så fri med musikk og nå føles det som om det mest libererende jeg kan gjøre er å ta et til et nytt nivå, og tørre å åpne meg mer. Jeg har blitt mer opptatt av å skape nærhet og jeg tror hva en kan forvente er mer ærlighet og sårbarhet.

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten din om dagen?
– Oi, jeg sa mange av de tidligere, men Anna of the North, Lasse Lokoy, Safario, Girl in Red, Ary, og så gleder meg meg skikkelig til Gucci Caliente, Sofiloud, Lemaitre og Sigrid skal slippe ny musikk!

Helt til slutt, en guilty pleasure låt?
– Alt M2M.