Hver uke velger vi i Rubato en ny up-and-coming artist som vi mener fortjener ekstra oppmerksomhet. Rubato Spotlight skal være en plass hvor du kan oppdage og finne nye talenter i musikkbransjen. Denne uken falt valgt på det spennende bandet Karavan.

Heisan gutter! Hvordan går det om dagen?

– Hallais! Jo, det går bare bra om dagen! Nå etter sommeren ble ting litt anderledes, da jeg (Geir) flyttet til Oslo, og det eneste bandmedlemmer i en annen by!
– Men vi holder kontakten som bare det, og holder på å få finne løsninger på å kunne øve digitalt, og pendle litt. Harald og John er arbeidsjern på bryne, og sender stadig oppdateringer og nye ideer! Men vi elsker det vi gjør så kjører på!

Vil dere starte med å fortelle litt om hvem dere er?
– Vi er Karavan! Som det pleier å stå i beskrivelsen av oss, så er vi en fjellknusende vegg med gørr og fuzz, som virkelig får ting til å smelte. Vi spiller en fin miks av hard stoner og tung doom, samt med litt eksperimentelle elementer! Om man liker band som Weedeater, YOB, Black Sabbath og Sleep, er det absolutt noe å sjekke ut! Vi har allerede rukket å spille med band som Slomosa, Golden Core, Uburen for å nevne noen. Men vi er virkelig klar til å spre fuzzen!

Hva kan vi forvente fra dere fremover?
– Det er mye som skal høre til å skje videre, som feks at vi jobber nå hardt for å få ut musikken vår! Vi har spilt inn debut plate som vi satser på å få ut ila året. Men først kommer det et par sigler, som som virkelig grabber tak i en!
– Vi har også konserter på agendaen, der vi skal ha en Split gig med Mudslide på Mellombels og supportere Stavanger mektigste stoner band, Kal El på Folken!
– Som bare er noe som skjer i Karavan-campen! Så det er bare å følge med på Facebook og Instagram!

Hvordan begynte dere å lage musikk sammen?
– Harald og Geir hadde lysten på jamme psykedelisk rock, og satte i gang et prosjekt. Vi fikk med oss forskjellige medlemmer, men fant ikke tonen. Så kom John inn med oss, og vi skulle prøve oss som en trio. Etter en jam, stoppet alle samtidig, så på hverandre, og det klikket! Alle tre fikk følelsen av av sånn skulle det være, og slik ble det Karavan!

Hvordan går dere frem når dere skal lage en låt?
– Låtene har som regel oppstått med at Harald eller John har kommet med ett riff, som vi sammen begynner å leke med. Jo mer vi leker med det sammen, jo mer blir det til! Og så er vi veldig glade i jamme, og det beste er når vi føler sjelen oppstå under spillingen, og kjenner det blir til!

– Og for å toppe rideren, måtte vi hatt DVD utgave av Conan the Barbarian, for mest mulig kraft før vi går på!

Skulle dere satt sammen en ønske rider til backstage. Hva hadde stått på den?
– Oh, det er et gøy spørsmål! Da må rideren hvertfall startet med 3 flakser fernet, en kasse øl, for med 3 flasker fernet er det greit med litt avveksling. Ost og kjeks hadde vært digg også! Og for å toppe rideren, måtte vi hatt DVD utgave av Conan the Barbarian, for mest mulig kraft før vi går på!

Hvilke norske artister finner vi i spillelisten deres om dagen?
– Det er så utrolig mange bra, så det blir en god liste! Men da må vi absolutt nevne: Frynsete på Nervene, Okkultokrati, The Good the Bad and the Zugly, Vrakfeber, Purified in Blood, Mudslide, Hymn, Jaggu og Slomosa! Pluss enda mer!!!

Helt til slutt, har dere noen guilty pleasure låter?
– John var den første som sa svaret sitt, så det samme får gjelde her haha! Det er: I ned a hero – Bonnie Tyler, som alle nok kjenner godt til! Og Geir må absolutt si Lady Gaga, men ikke mer spesifisert. Til slutt må det være Careless Whisper av Wham! som Harald digger, men det er nok de vi kan si her!