Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Clitoria – Maleri

Victoria er fra før av svært engasjert i blant annet samtykkelov – debatten. Og slipper singelen under «sexual awareness – month»

Maleri er en gave til alle med det lille barnet i seg, som er drit lei av å føle seg utstilt på et galleri. Men jeg tror tematikken her vil være gjenkjennelig for alle, i ulik grad. Jeg håper at denne låta kan gi alle en shot av selvtillit og mot, enten du har blitt utsatt for seksuelle overgrep eller trenger å ta oppvasken under karantene. – Victoria

Signe Dø – Asleep

I en tid berørt av avstand og sårbarhet, tar SIGNE DØ oss med på en utflukt til det varme og nære, i sin nye singel Asleep.

Med sin usminkede tekst og lune tone, vugger singelen oss til en drømmeaktig tilværelse, som i dyp, bekymringsløs søvn. SIGNE DØ forteller om opplevelsen av å finne tilhørighet i en annen og hengi seg til en ny, delt virkelighet.

Låta er et forsøk på å forklare hvordan en relasjon kan rokke ved deg, du plukkes fra hverandre og settes sammen igjen på nye måter. -SIGNE DØ

Ash Olsen – ROSALIA

Plateselskap over hele verden kastet seg over Fredrikstad-jenta Ash Olsen da hun slapp debutlåta «KITKAT» i 2020. I januar fulgte hun opp med låta «WILDIN’» som ble listet på P3 og P3X. På sin neste låt har hun fått med seg den helt ferske artisten Ermina Ibishi.

Vi lagde låta mens jeg hadde mad influensa. Det var helt krise, haha, men jeg hadde en sterk visjon for låta, så klarte ikke gi meg. Vi ble veldig happy med resultatet, så det var absolutt verdt det. Også er det veldig fett å slippe min første låt med en feature på, Ermina er rå!, forteller Ash.

Veps – Ecstacy

Veps består av Laura (gitar), June (bass), Maja (trommer) og Helena (keys), fire 17 år gamle jenter fra Oslo som har kjent hverandre siden barneskolen. Jentene startet å spille sammen på ungdomsskolen, da de var 14 år gamle.

Vinteren 2021 signerte bandet med amerikanske Kanine Records, og der skal de nå gi ut sin debut-EP «Open The Door». Først ut er singelen «Ecstasy» (23.04), som etterfølges av «Girl On TV» (14.05), før EPen kommer 11.06.

– Dette er en låt om en fyr som er redd for å binde seg. En fyr som heller vil kaste vekk tiden sin på å hooke opp med mange folk enn å utforske sine faktiske følelser med en spesiell person.

– Dobbeltheten i ordet «ecstasy» og alle konnotasjonene det har synes vi oppsummerte perfekt det vi prøver å si i sangen.

Xalomon ft. Gerald Ofori- Har Du Møtt Slimo?

Her er Xalomon aka Slimo fra gruppa Bulmboys & VNMS, det varmeste Trondheim har i musikkovnen og på gata.

Det siste ut fra denne klikken er «Slimo», hvor Xalomon er ute med en EP med 5 juicy, funny og frekke sanger.

Singelen heter «Har Du Møtt Slimo» ft. Gerald Ofori, og det ferdiggjøres i disse dager en heftig visuell musikkvideo som slippes en uke etter sangen.

Sangene viser et ungt sinn på en voksen måte de fleste av oss gjenkjenner. Bildene til Xalo er fargerike og lystige, men med alvor. Det er tanker omkring fremtid, om kjærlighet, rus og drømmer. Det er hjelp til se litt lysere på tingene, nå hvor det blir lysere. Her tar han oss med mot slutten av restriksjonene og skildrer hvordan det er å gå fra ung til voksen i 2021.

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.