Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Firm Foundation – SOFIA

Sofia er nå klar med sin nye singel “Firm Foundation”. Med en beat båret av rytmiske trommer, svevende piano og lekne gitarer leverer Sofia nok en sterk topline om å stå sterkt selv i harde tider. Låten er produsert av Coucheron. 

TIME MACHINE – Boy made flower

«TIME MACHINE» er andre singel fra den kommende EPen «HOW I WISH I HAD A TIME MACHINE, en melodisk og energisk ballade. De myke vokalene står sterkt i kontrast til den hardtslående instrumentalen i bunn, og lytterne vil få servert melodier inspirert av Dominic Fike og Fran Occean smakfullt blandet med referanser til kjente tv-serier og hip hop musikk.

Bare du og eg – Marion Woodseth

«Bare du og eg» er et lysglimt mot sommer og frihet, der melankolien lever fritt og man kan drømme seg bort. Den handler om å la seg selv leve i fantasien, uten bekymringer og tomme håp. Både med seg selv men også med andre. Man ser seg selv på utsiden og aksepterer seg selv, man kan være redd, man kan være sterk, det er helt okay. Det handler også om å se at vi er ganske like, vi har alle en kropp, og en sjel, frykter og gleder – men i fantasien kan vi alle leve fritt

Safely – Ruben Dawnson

Ruben forteller: «Safely ble skrevet i et øyeblikk av sårbarhet i kjellerstudioet mitt. Det er en sang om å akseptere at vi trenger hverandre, og at vi ikke kan gjøre alt alene – forkledd som en luftig sommer-bop.

Break of dawn – Lukas Claude

«Break of dawn»er den andre singelen fra EP-en “Mayfly trilogy”  som slippes 4.  juni. Låten handler om å stå på randen av et forhold som går i oppløsning, men man nekter å gi slipp på. Med en drivende gitar, elektroniske detaljer og melodiøse harmonier, pakkes den sårbare vokalen inn i et uttrykksfullt lydbilde.

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.