Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Crusoe – Ozias

Rapperen fra Nesodden under artistavnet Ozias er ute med sin debut EP «OASE», hvor vi finner blant annet hans tidligere releaser «komplisert» og «Kontakt». På EPen finner vi den nye låta «Crusoe», hvor Ozias forteller: «Den handler om å komme fram til oasen, og det er en referanse til boka Robinson Crusoe som jeg arvet av min fadder. En øde øy er på mange måter det motsatte av en oase.»

 

Naked – Jenny Zett

Singer songwriter Jenny Zett har sluppet sin 4. singel «Naked». Låta starter i et akustisk, organisk landskap, som i løpet av sine snaue 3 minutter utvikler seg til å bli atmosfærisk og cinematisk ved hjelp av mektige vokalarrangementer, cello og pedal steel. Det psykedeliske soundet skal bringe lytteren inn i sitt eget hode, hvor outroen av låta «Feel Fine» av Emilie Nicolas (2018) har vert låtskriverens hovedinspirasjon.

 

Paradise – Bård Berg

Bård Berg er en produsent, trommis og artist som har med sine innovative uttrykk har jobbet med flere voksende artister i Norge. Med plan om ny musikk som kommer i 2022, er singelen «Paradise» først ut.Bård forteller «Denne sangen startet med et ønske om å lage en skikkelig feelgood danselåt. Jeg satt i studio og lette etter inspirasjon når jeg kom over et vokal sample fra Senegal, Det meste av trommene uten om kick og skarp er innspilt og ikke programmert, det samme gjelder synthene og gitaren.» 

 

Snakkes i baren – Klossmajor

Jentetrioen Klossmajorslipper singelen «Snakkes i baren». Groovy, feelgood og med en discovibe fra en annen tid synger de tre vokalistene om å ikke ha sjangs på det nye, hippe og store. Dette er tredje singel fra det kommende albumet; «Ordner seg for snille jenter» som kommer tidlig i 2022.

Tunnel Visjon – Angelo Reira

Angelo Reira releaset i natt sin nyeste singel «Tunnel Visjon». Låten er den andre låten i rekken som kommer på hans kommende EP «Den Tunge Tiden», som slippes tidlig neste år.
“Tunell visjon er en låt der jeg reflekterer på livet som har vært og hvilke tak jeg må ta for at det skal gå bra videre. Denne låten ble til i en sen session sammen med Hkon.” – Angelo

 

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.