Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Svart Panter – Myra

Etter en rekke singler kommer Myra endelig med sitt debut album «Bokser & Ballerina». På dette albumet finner vi låta «Svart Panter» som viser Myra fra sine sterke sider. Produksjon bruker et sample av stemmen til Myra og tunge 808s som skaper en låt med mye bevegelse og bredde i produksjonen. Dette sier Myra om albumet:  «Bokser og ballerina er min måte å forene to sterke kontraster ved meg selv på. Dette albumet er en håndfast aksept av begge sidene.»

Almost like its mine – Plenty

Plenty viser en helt ny side av hva hun kan gjør med musikken når hun releaser «Almost like its mine» som skiller seg ut fra hennes tidligere singler. Fra pop låter med større produksjoner har hun i kontrast til hennes forrige singler nå sluppet en sår og ærlig ballade med følelsesladet elementer som strykere, akustisk gitar, bass og vokal harmonier.

Låta handler om det store temaet «kjærlighet» og gjenskaper eventyret av når på godt og vondt er forelska.


En fyr å gå lei – Skrov

Indie bandet Skov er ute med singelen «En fyr å gå lei». Med en halvtom kaffekjele som perkusivt element, og en bridge tatt ut fra en «brun pub i verdensrommet» har bandet laget en catchy låt som illustrerer en fyr fanget midt i komfortsonen. Låten har fengende gitar rytmer og en saksofon solo holder flyten gående til slutten.

Release av «En fyr å gå lei» skal feries på Scenen på John Dee i Oslo 23. Oktober.

Freedom Comes – Kristin Dahl

Kristin Dahl putter sjel i hennes nye låte «Freedom Comes» som er en miks sjangerene soul, blues og R&B, og releases i anledning til hennes debut album med samme navn. Låten har et stort musikalsk bilde, og med elementer som orgel, blåsere og lekne gitar riff skapes en livlig låt. Låten avslutte med en god følende instrumental over det hele siste minuttet.

Albumet i sin helhet tar opp temaer som tidligere tankeprosesser, melankoli, tapt kjærlighet og flere følelsesvekkende temaer.

Gi slipp – Frugaard

«Gi Slipp» er det avsluttende sporet på Frugaard’s debut album «Egentlig». Dette albumet tar om temaet om det å være menneske idag, om lys og mørket, og om sårbarheten i møtet med verden og seg selv. «Gi Slipp» har en sterk produksjon og er en vakker og atmosfærisk måte å avslutte et album med. Med denne låten Produsert av Kristian Fanavoll Tvedt, sitter man som lytter igjen med et inntrykk.

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.