Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Kommer aldri tilbake – MAS, Ima Sobé

MAS og Ima Sobé har slått seg sammen for et sterkt samarbeid i låten «Kommer aldri til bake».
Låten er lagt for flere anledninger med lytting og frysninger i versene, og dans og bevegelse i refrenget. «Kommer aldri tilbake» skal være den siste låten MAS slipper i år skriver han på Instagram før an avslutter release året med en banger.

Machester – CELIIN

Med sitt hardtslående orkestrale og teatralske pop-/rock-uttrykk slipper CELIIN singelen «Manchester». En fengende produksjon til en låt som handler om å stille spørsmål ved egne handlingsmønster, og ikke kunne skille hva som er bra og dårlig for deg. CELIIN forteller blant annet dette om låt:
«Sangen handler om å ikke skille mellom hva som gjør deg godt og vondt, og hun som forteller forsøker nok å fremstå som tøffere enn hun er, selv om hun  også avslører på et punkt at hun skjønner at hun kanskje drar det litt langt av og til«

 

For mye for meg – Bølgen

Bøglen er ute med sin nye EP «Mastergrad», hvor vi blant annet finner de to nye sporene «Mastegrad» og «For mye for meg». Igjennom EP’en tar Bølgen oss igjennom en historie om temaer som forelskelse, usikkerhet, svik og frihet.
Den utvalgte låta «For mye for meg» forteller Bølgen med god flyt om følelsen av å ikke ha håndtert alle situasjoner riktig, og viser til at han er uerfaren.

 

Olivengrønn – Gus Polden

Gus Polden releaser sin tredje singel «Olivengrønn». I denne låten går Gus i dybden på følelsene til en personen som sitter igjen, og stiller spørsmål om det er mulig å ta med seg noe positivt av et tungt brud.
Med fine melodiger og relaterbare tekster passer Gus Polden godt inn i rekken med prisvinnende musikere i familien hans.

I Can’t Remember – Stina Talling

18 åringen Stina Talling er ute med singelen «I Can’t Remember», som er hennes første låt etter hun fikk sin første smakebit på et internasjonalt publikum med MGP-semifinalelåten «Elevate». I låten presterer Stina et catchy refreng i en låt med en handling mange kan kjenne seg igjen i:

«Låta handler om å ikke klare å la en person gå, selvom du vet det kanskje er for deres begge beste. Teksten treffer meg veldig, og jeg tror det er noe mange kan kjenne seg igjen i» – Stina Talling

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.