Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Aktiv.m4a – Linni, J-Zino

Det går fort og det rimes intenst med smarte setninger på Linni’s nye låt Aktiv.m4a. Han med seg rapperen J-Zino, og låten skal være i forbindelse med Linni’s kommende prosjekt «Matrix», sier han på instagram. Etter å ha sluppet to album dette året, skal «Matrix» prosjektet komme allerede neste måned.

Its Complicated – Sassy 009

Sunniva, aka Sassy 009 er ute med sin 3. EP «Heart Ego». På EP’en finner man låten «Its Complicated» som er en hyper-pop låt med en produksjon som gir følelsen av suse igjennom verdensrommet.
«Heart Ego er det mest ambisiøse prosjektet jeg har gjort så langt i karrieren, samtidig det prosjektet jeg sliter mest med å definere» sier Sunniva om Prosjektet.

Heart Ego vil for første gang bli premiert live på Sebright Arms i London 16th November 2021, hvor Sassy 009 stiller som Headliner.

 

Løfter som jeg lovte å bære – Turab

Poet og låtskriver Turab er ute med sitt debut album. «Du sa det går over» og «Du kommer til å drepe meg» er begge låter som finner plass på Albumet. Låten «Løfter som jeg lovte å bære» heter det avsluttende sporet på albumet med samme navn.
Igjennom albumet tar Turab tar opp temaer som blant annet kjærlighetssorg, tilhørighet og urettferdighet, og leverer som vanlig de tunge relaterbare tekstene på en fengende måte.

HELLA FAMOUS – BABYLUCIFA, Martin Haze og Kars

Martin Haze fra raptrioen «Dårlig Vane», Kars som har tatt sin plass i Norsk rapp etter «Anthem» og 19 år gamle BABYLUCIFA har gått sammen i låta «HELLA FAMOUS». Låten ble i September skrevet, spilt inn og fremført live samme dag, med et sterkt resultat. Låten er produsert av trioen «Spaceplug»

Aldri ikke gassed – KØBER og Mikke Flus

Køber og Mikke Flus er ute med samarbeidsalbumet «Aldri ikke Gassed». Med refererende bars og en dominerende basslinje på en jazzy beat, finner vi spor nr. 13 som bærer samme navn som prosjektet. Låta har en behagelig intro på ca 30 sekund før låten sakte fader inn til beaten.

Dette sier KØBER om albumet:
“Jeg rapper om oppvekst, kjærlighet, verdenspolitikk og politiet. Men mest av alt handler skiva om at jeg og mikke flus er the shit.»

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.