Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Deep End- Lil Uber

Sandnes rapperen «Lil Uber» er ute med sin nye EP med navnet «Deep End». På låten med samme navn har han med seg gjesten Vxlious. Med meningsfulle tekster hører man tydelig inspirasjon fra artister som The Kid LAROI. «Sangene er veldig meningsfulle for meg, og jeg vet at folk kommer til å sette pris på det når de får endelig høre det» forteller Lil Uber om prosjektet.

Hjertesmerte – Zupermaria

Zupermaria er ute med sin syvende låt i år med navnet «Hjertesmerte». Selv med låter med mer tyngre tekster viser Maria at hun kan levere låten på en fengende måte med en lyrikk som mange kan relatere til. Låten tar opp temaet kjærlighet, og handler om det å miste gnisten i et forhold.

Love Me – Beharie

Beharie, med sin lidenskapelige stemme, er ute med singelen «Love Me». Låten bygger seg fra å starte som en en singersongwriter låt, til å avslutte med et alternativt soul utrykk med full intensitet. Dette sier Beharie om låtens handling:
«Den forteller om når en ikke klarer helt å komme seg videre fra forrige forhold, og dras tilbake til det som har vært, med et slags håp og ønsket om at man kan ta det tilbake»

Ikkje Fortell Meg – Soffe

Bergensjenta Soffe er ute med låten «ikkje fortell meg», hvor hun eksperimentere med en blanding av elementer fra R&B, Hip Hop, Elektronika og Folkemusikk. Låta handler om de mange overdøvende stemmene som stadig kompliserer tryggheten, og er en melding til alle de som ikke hører etter.

Det vi får – Benji & Banden

Benji & Banden er ute med sin nye låt «Det vi får». Banden  er inspirert av skandinavisk og britisk rock, og låten leverer et allsangvennlig refreng med catchy riff og melodier. Vokalist og Låtskriver forteller om hvordan opplevelser i byen Oslo inspirere til mye av tekstene, og utdyper blant annet med:
«Det er disse opplevelsene jeg skriver om; sommernetter gatelangs, lukten av vårregn i mai, og kjærlighetssorgen, rastløsheten, håpløsheten, gleden og alt som måtte følge med.»

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.