Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Let Me Know – Jonahh

Jonahh slipper sin 5. singel «Let Me Know» med plateselskapet han selv har vert med å starte. Med sin kjente stil med fengende melodier og god bounce, har han skrevet «En relaterbar låt om dårlig kommunikasjon og følelsen av å ikke bli hørt».
Let me know er en vibey pop låt som han selv føler «Skildrer  frustrasjon og seksuell spenning».

Jonahh kan du se på scenen i Stavanger på Checkpoint (08.10.21) og Folken (30.10.21)

Aces – J00

Med sin eksplosiv 3D-pop har J00 releasen singelen «Aces» som en oppfølger til deres set-up singelen «bermuda». Låten inneholde flere abstrakte lyder som funker godt sammen i lag og som gir låten masse karakter. Bandet forteller:
«Låta kom til oss i løpet av 24 timer, med en umiddelbarthet som den fortsatt har. Vi snakket egentlig aldri om hva slags låt vi skulle lage, men når vi hører på den nå, hører vi kjærligheten vår for Pixies.»

J00 spiller to konserter denne måned på Lokal Bar, Trondheim (15.10.21), og Revolver, Oslo (16.10.21)

Tied up – Coucheron, Pasha og G.O.L

Den dynamiske duoen Coucheron og Pasha lanserte i dag singelen «Tied Up» i en pakke på to singler med navnet «Tied Up/Twisted». Låten er bygget med en energisk basslinje og headbumping flow som skaper en old school hiphop låt perfekt for konserter.
Pakken med de to singlene gir nytt liv til G.O.L prosjektet deres som de snart skal legge på turne med. Coucheron og Pasha kan ses på Parkteateret 15. Oktober.

Cherry – Hedda Mae

Hedda Mae et ute med sin andre konsept EP «The Early Struggles of a Late Millenial». EP’en består av 6 låter, deriblant «Cherry» som i kjent Hedda Mae stil har fargerik og livlig musikk, med en topline som lett klistrer seg på hjernen. På denne låten med tunge 808s beveger hun seg innfor et rap området som kler både stemmen musikkstilen hennes godt

Hedda Mae spiller live på Blå 13. November.

ti knivar i hjartet – Daniel Kvammen

Halvannet år etter Daniel Kvammens først singel i prosjektet «Guta som gret» kommer han idag med sitt fjerde album. Blant de 11 låtene finner vi den sterke låten «ti knivar i hjartet», som igjennom en miks av pop og ballade har en tung tekst de aller fleste kan relatere til.

Kvammen skal ut på turne til oktober, blant annet på Ælvespeilet i Porsgrunn 8. Oktober og på Rockefeller i Oslo 13. Oktober. 

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.