Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

 

Var dette alt – INGEBORG

Ingeborg Walther som driver under artistnavnet INGEBORG slapp i natt sin nye singel «Var dette alt». Låten er en up tempo elektronisk pop låt som byr på et svært fengende refreng, og handler om desperasjonen i det å redde en relasjon. Låten er laget med produsent Bodin og R&B artist Ramón.
«Jeg har aldri følt en låt så sterkt som denne, både tekstmessig og musikalsk», forteller INGEBORG. 

Ingen Tid – Dårlig Vane

I natt kom Dårlig Vane ut med sitt etterlengtede andre album «Oppstandelsen». På albumet med en blanding av singler og nye releasen finner vi den tunge låta «Ingen Tid». Låten drives av en lys pianoloop med tunge 808s og kan lyde som blanding av old school og moderne hiphop. Låten gir mye rom til vokal og lyrikk fra trioen, og fremføres med tight flow som får hodet til å nikke.

Lowkey – Daniel Owen

Den talentfulle danseren og artisten Daniel Owen er nå aktuel med låten «Lowkey» som ble slupper i natt. Låten har et lekent, interessant og atmosfærisk lydbilde med lekne og melodiske plucks, strykere og stort fokus på vokal. Owen byr på uforventede harmonier og tonefall, noe som skaper en positiv effekt i låten og drar den fremover.

Selfish – Una Sand

Med en en stor mengde romklang og melodisk gitar skaper Una Sand en stemningsfull låt med sin nyeste release «Selfish». Panorerende percussions bak i låta skaper et bredt lydbilde. Første del av låta har litt av en motsatt struktur av den typiske pop låt, hvor versene har mest elementer mens refrengene er nesten helt nedstrippet til kun vokal. Til andre refreng får låta inn flere elementer, noe som skaper en byggende låt.

Still Bleeding Without You – Veres

Produsent Veres har sluppet sin 4. singel «Still Bleeding Without You». Låten er en uplifting produksjon sammenslått med lyrikken, og er i større grad synth og elektro basert i motsetning til låtene ovenfor. Med refreng med my energi og catchy melodier har Veres skapt en låt som passer like bra i headsettet som den gjør på fest.

 

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.