Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Childish – Iben

20 år gamle Iben er ute med sin nye pop låt «Childish», hvor hun introduserer en ny musikalsk retning med mørkere og mer upolert sound. Låten tar blant annet opp temaet som selvtillit i forhold. Dette fortelle Iben om låta:
«Childish handler om det å ha et konstant behov for bekreftelse fra en partner. Når man lar de ‘barnslige’ følelsene ta overhånd og går rundt og furter over at man ikke er bra nok, og genuint ikke tror det heller, før man blir fortalt det.»

Furuset – Rambow

Årets Urørt vinner, Rambow, opptrådte forrige helg under årets P3 gull. Nå har han releaset sin nye singel «Furuset» hvor han hyller hjembyen sin. I låten mimrer han over hjemstedet sitt og fortelle om veien hans til den nasjonale scenen. «Furuset» er en sterk låt til å avslutte Rambows artist år.

Let’s be okay – DØSSI

Julen nærmer seg, og Døssi har i den forbindelse sluppet singelen «Let’s be okay». Låten består av en behagelig akustisk gitar som hovedelement, og legger mye rom og fokus på vokal og lyrikk. Om låtas handling forteller Døssi:

«Du vet når alt tilsynelatende føles magisk, det snart er jul, det er stjerneklart og det er helt stille – nesten altfor stille. Det er det denne sangen handler om. Det å innse at man kanskje burde tatt  noen tak for å bevare det fine man har, og ikke la det svinne sakte ut.» 

Snow Boyz – Alle sammen

Rapduoen Snow Boyz releaser sin første låt etter EP prosjektet sitt «Bare Bangers (del 1)». Singelen «Alle Sammen» er en låt i kjent Snow Boyz stil med sterk levering, fengende flow og kreative punchlines.
«Den trap greien her i Norge tok av da Snow Boyz kom inn i gamet.Vi ga swaggen til alle sammen, det er bare å si ifra hvis ikke du tåler mer!»  sier Wavy.

Ein sjanse te – Marion Woodseth

Marion avslutter sitt første år som artist med en naken, nostalgisk og dønn ærlig låt som legger fokus på de vanskeligere sidene av Juletiden.  Låten heter «Ein sjanse te», og drar lytteren inn i følelser om hvordan julen kan være utfordrende for mange.
«Denne låta laga eg til dei som syns det er litt vanskelig med jul, slik at me kan bære lasta sammen» Forteller Marion

 

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.