Ny uke betyr ny musikk, og det gleder oss i rubato. Hver uke prøver vi gi oppmerksomhet til norske artister og band, og deres nye musikk i vår Spotify-spilleliste Nyheteste. I kjent stil inneholder denne ukens spilleliste mye forskjellig musikk fra mere og mindre etablerte artister og band som vi mener fortjener en plass! Spillelisten oppdateres hver fredag og om du ønsker å bli listet eller vet om noen som burde bli det tips oss gjerne!

Denne ukens 5 utnevnte er:

Fokus – Dårlig Vane

Den bergenske raptrioen Dårlig Vane slipper singelen «Fokus». Låten er et av flere resultater etter at trioen brukte all sin tid under lockdown i studio sammen med produsenten Nado.
17 desember i år slipper trioen sitt lenge etterlengtede album Oppstandelsen. Dagen etter slippet spiller de release konsert i Bergens nye kulturarena Kulturhuset.

 

Left Behind – Lotte

Etter et år med kunstpause for å utvikle sound og skrive låter markerer Lotte en ny start med singelen «Left Behind». Med en lavmælt og dyp personlig tekst kombinert med et lekent og mer akustisk lydbilde, forteller Lotte i låten om det å være utenfor. «Left Behind» er produsert av Henrik The Artist, og er starten av en serie av låter som slippes i 2022.

 

Tarantino – Jonathan Floyd

Med nylig nominasjon til årets nykommer av P3 gull og en oppkommene EP, slipper Jonathan Floyd singelen «Tarantino». Med sound inspirert av The Weeknd, Unge Ferrari og Michael Jackson kombinert, skaper Floyd en atmosfærisk og retroinspirert låt med fengende tekst og melodi. Igjennom låten forteller han en historie om kjærlighet, svik og hevn.

Hate Bening 22 – Hedda Mae

Drøye 6 uker etter Hedda Mae releaset prosjektet «The Early Struggles of a Late Millennial» kommer hun med bonus låten «Hate Being 22». I en litt ny retning fra det hun vanligvis lager, handler låta om følelsen av at tiden går fra deg, og det å være ung og fattig i ny by.
«Å være i 20-årene er utfordrende, fordi man er fortsatt ung, men samtidig skal man ha en viss kontroll over livet sitt.» – Hedda Grønhaug (22)

DAT THING LIKE ME- Ash Olsen

Ash Olsen slipper endelig sin gjennomførte debut EP «ASHY». På prosjektet til artisten som også er nominert til årets nykommer av P3, finner vi låten «DAT THING LIKES ME». Låta og teksten har en leken vibbe og fremføres med en tunge beat og god flow.
«Jeg har sittet på dette prosjektet veldig lenge. Nå er jeg overlykkelig for at det endelig skal ut» forteller Ash.

 

Alle disse låtene og mange andre finner du i Spotify spillelisten vår Nyheteste.