«Jeg tror aldri jeg kunne skrevet om ting som ikke faktisk har skjedd meg, for da kunne jeg ikke relatert til det.» De fem sangene på debut EPen hennes skildrer reisen i forhold som har gått surt, den første tiltrekningen, det første øyeblikket når hun ser at det ikke funker, panikkanfallet, og hvordan hun reiser seg fra asken. Alt begynner med «Not Together, Together».

Tomine startet å skrive sanger til debut-EPen sin sommeren 2019, i Bergen, Berlin og London. Og hun visste hva hun ville lage, et saftig R’n’B pop-sound med myke 90-talls vibber, men med tentakler til alle slags moderne subsjangre. Første singelen handler om begynnelsen av et forhold. Vibbene er gode, alt er chill. Dere har hengt sammen i en periode, og ingen av dere ønsker å ta steget og kalle dere for kjærester.

Fram til nå har hun vært en «feature artist» det meste av sitt musikalske liv, men nå skal hun skinne på egen hånd. Denne EPen er hennes første store musikalske statement som er 100% hennes visjon. «Det føles som å starte på nytt.»

Hva kan du fortelle om låten?

– Låten handler om å ikke være sammen, sammen. Jeg føler jeg hører folk snakke om det her så ofte, pluss at jeg har opplevd det selv flere ganger. Det å møte noen, være med de hele tiden, men ingen av partene vil definere hva det er. Man vil bare la det være enkelt og fint uten å legge no press på å kalle det noe

Hvordan går du frem for å lage en låt?

– Starter nesten alltid med en beat, en følelse, så legger jeg melodi uten tekst, og så skriver jeg tekst til melodien. Jeg har ofte idéer om hva jeg skal skrive om før vi setter i gang, men blir nesten alltid no helt annet. Så selvom jeg har masse ferdige tekster på notater i mobilen min, ender jeg alltid opp å skrive no helt nytt. Og det er alltid noe som har skjedd meg tidligere eller noe jeg går gjennom akkuratt nå.

Hva er planene videre?

– Planen er å fortsette å være i studio og bare lage enda mer musikk. Det beste med denne jobben er å være i studio. Det finnes ikke no bedre enn å starte med en digg basslinje, og plutselig ha en ferdig låt noen timer senere.
Jeg vil ikke begrense meg til noen sjanger. Jeg vil fortsette å utforske for alltid. Dette er virkelig det beste som finnes.