Glem russetiden, og gjør deg klar for det som fort kan vise seg å bli Bærums nye hovedattraksjon; Kadetten! Under deler vi i redaksjonen noen tips og triks du mest sannsynlig får bruk for i forberedelsene og selve overlevelsessprossesen. Selv om Kadetten kun varer i to dager, finnes det mange feller å gå i!

Tips 1: Husk badetøy

Bading er gøy når du er full, og sykt digg når du er klein. Ikke glem badetøy…

Tips 2: Ikke vær deg selv
I Bærum er det ikke lov å skille seg ut. Det er dessverre ikke vaffeljakkesesong, men du kommer langt med Ray Bans og Polo. Selv om dyre merkeklær er foretrukket, er det ingen hemmelighet at de fleste av gutta ender opp i baris i løpet av kvelden uansett. Det eneste du trenger er altså en tæn og veltrent sommerkropp. Skal du passe inn som jente kan du ta på deg noe som viser mye hud, og som får frem alt det som er nyoperert. Selv om Mads Hansen er en PR-kåt mann, med Norges dårligste stemme, kan sangen hans faktisk være en fin illustrasjon på Kadettens målgruppe?

Tips 3: NB: Ingen aldersgrense på festivalen
Her må du altså passe på at du ikke tråkker i den beryktede salaten. Det er umulig å anslå alderen på bærumsjenter. Sminken gjør det vanskelig å si om jenta er 15 eller 30. Et lite tips kan være å alliere deg med barn under 12 år. De har nemlig gratis følge med foresatte. Om du for eksempel får med deg 5 tiåringer og splitter festivalbilletten (kr 1 535,00) likt mellom alle, blir inngangen kun 307 kr.

Tips 4: Spis mat
Litt kjedelig tips, men mat er viktig for å unngå knekken. Menyen ser bra ut, og du finner den ved å følge linken.

Tips 5: Topp 5 jenter fra Bærum du bør feie over i løpet av festivalen
Her hadde vi egentlig gjort plass til «spalten» topp 5 jenter fra Bærum du bør feie over i løpet av festivalen, men denne droppet vi av åpenbare grunner.

Tips 6: Ikke bare musikk…
Rykkinkollektivet Duer kommer til å sette sitt preg på Kadetten-området både før og etter festivalen. Det er ikke bare musikk Kadetten kan skilte med, men Sandvika kommer også til å bli en kunstby, og «Duer» som har ansvaret er svært dyktige i det de driver med.

Tips 7 Last ned kadetten-appen
Kadetten2018 er en app som gir deg gode tilbud, og samtidig holder deg oppdatert på siste nytt.

Tips 8: Fyll på Cashless digitalt
Kadetten er en av mange norske festivaler som bruker Cashless. Kortet koster 50 kroner, som du kan få refundert etter festivalen. Selv om køen er et sted man potensielt kan få venner for livet, er også køen noe de fleste vil unnslippe. Allerede kan du fylle på kortet ditt på www.cashless.no, så du slipper køer på de ulike påfyllingstasjonene.

Tips 9: Kjøp premiumpass
Du får mange fordeler ved kjøp av Premiumpass, og prisen er upåklagelig. Det er 20 års aldersgrense, noe som gjør at du unngår å tråkke i salaten (se tips 3) Dessuten får du tilgang til strandområde med egne sitteplasser, DJ, utvidet tilbud i baren, matservering og egne toaletter. I Bærum har man penger, og premiumbilletter er en fin måte å vise det på!

Tips 10: Sjekk også ut vår liste over topp 5 band du bør se på Kadetten

Denne saken er skrevet med en humoristisk tone.