Tidal har tidligere hatt stor suksess med deres Tidal X konsept, og endelig tok de turen til Bergen. Det eneste man måtte gjøre for å komme inn, var å være medlem av Tidal. De tok med seg en imponerende lineup bestående av Leon Frick, Ylva, Mugisho, Depresno, Emir og Store P. Jeg kom dessverre litt sent til festen, og første artist jeg får med meg er Ylva. Men før det går jeg i baren. Den første ølen er god. Men den andre er enda bedre.

Merch:10/10 (Digget å se godt voksne folk med Tidal-bandana rundt halsen og badenett på ryggen)
Line-Up: 8/10 (Savnet litt andre sjangere på festen)
Visuals: 10/10 (Her hadde noen virkelig gjort jobben sin og alle artistene hadde gode visuelle effekter)
Tidspunkt:4/10 (Første artist gikk på kl 19:00 så det var begrenset med publikum i starten)

Se bilder fra festen nederst i saken

Ylva

Jeg hadde ikke hørt om Ylva fra før, men ble svært imponert av den vakre stemmen og utstrålingen. Det er vanskelig å tro at hun bare er 17 år. Kristiansandjenta forklarte at hun hadde dratt på seg en forkjølelse og prøvd alle kjerringråd i boka for å fikse stemmen. Det klarte hun! (PS: Om du har vondt i halsen drikk honning og ingefær og kanskje blir stemmen din like fin Ylva sin.

Mugisho 

Etter debutsingelen «Milano» tok karrieren fart for Mugisho. Det siste året har han fått P3-listinger, spilt X-games-konsert og blitt signert av Warner Music. Samlet er han streamet godt over 5 000 000 ganger på Spotify (vi har desverre ikke tall fra Tidal).

Mugisho sparte ikke på kruttet og full av energi. Han dro med seg publikum og fikk crowden til å danse. Vi ble tatt med ned til Italia, nærmere bestemt «Milano» og jeg fikk lyst på pizza.

Depresno

Den unge bergenseren valgte å gjennomføre en nedstrippet konsert, og tok bare med seg en pianist for å fremføre sangene. Det slo allikevel an, og det ble allsang blant de fulle jentene på første rad. Det ble vakkert og intimt. Dessverre spilte han bare 4 sanger, og konserten var over like raskt som den startet.

I samtale med Depresno etter konserten, kom det imidlertid fram at han hadde planlagt å fremføre 5 sanger, men droppet den siste grunnet forstyrrelser fra publikum. (Les: Når man er på en relativt intim konsert, snakker man ikke i telefonen på første rad)

EMIR

Rapperen fra Bergen entrer scenen iført solbriller, joggebukse og hette trukket langt nedover ansiktet. Hvor er Kobe? Spør noen fulle jenter på første rad. «Han er hjemme og spiser sushi», svarer jeg med et smil om munnen. Vitsen slo ikke an, og jeg står fortsatt alene.

Emir er energisk og hopper mye rundt. Han åpner konserten med en uutgitt sang, og det er vanskelig å høre hva han rapper grunnet mye autotune og reverb fra mikrofonen. Det stopper uansett ikke publikum fra å gå bananas.

Andre sang er «Faller» og det er tydelig at samtlige i publikum har lært seg teksten. Vi får se musikkvideoen til sangen i bakgrunnen, det fungerer veldig bra. Som tredje og siste låt spiller han en sang han kaller for «Alltid» det er også uutgitt, men det høres ut som en hit.

Store P

Girson entrer scenen og setter på første sang med en gang. «Gi noe lyd for Store P» blir ropt ut i kjent stil, før artisten selv entrer scenen. Han er også iført joggebukse og hettegenser. De fulle jentene på første rad er byttet ut med noen unge brautende gutter. Samtlige har oppe telefonen for å legge konserten ut på mystory (men kommer noen til å gidde å se den?).

Store P rapper bra, det er lite publikumskontakt, men de fleste kan sangene. Girson annonserer siste låt og setter på «Vi esje herfra». På dette tidspunktet har flere publikumere begynt å bevege seg opp på scenen fra sidene. Etter sangen overrasker Store P med enda en siste låt. (Eldste trikset i boken.) Siste låt blir tittelsporet fra hans siste album «Rommet».

Etter konserten får vi se en publikumer storme over scenen og gjøre en «dab» mot publikum. Det siste jeg hører før jeg går er en ung gutt på første rad rope «jeg må gå å ta en selfie med Store P»

 

Foto: Sindre Cockerell Fladvad