Hiphop-kollektivet fra San Marcos smalt som ett fyrverkeri i matchende sølvdresser da de entret hovedscenen på Kadetten tirsdag kveld. Kun seks stykker av Brockhampton var til stede, men med slik kraft og eksplosivitet skulle man jo faen tro at det var Apollo 11 som sto klar for takeoff.

«You are now watching the greatest boyband in the motherfucking world!!!» Ordene til Kevin Abstract hørtes ut som noe i duren av det du kan lese på plakater hengende utenfor kebabshapper og pizzasteder. «Verdens beste kebab» og «Verdens beste pizza». Bare at disse ordene ikke er skrevet i comic sans, eller blitt klissete av dressing.

Dette selvutnevnte boybandet er derimot ett friskt pust i rapperverden. Brockhampton ble først dannet i 2014 av Ian «Kevin Abstract» Simpson og Ameer Vann. Siden da har de blitt en god gjeng på 20 medlemmer. Alle gutter, og alle i 20-årene. Med hver sin unike stil og forskjellige bakgrunn har gutta blitt ett powercouple, hvis man kan si det. Eller heller couplegoals kanskje. Du får vel lyst til å bli med i gjengen er vel det jeg prøver å si. -For så god stemming de seks gutta hadde på scenen, smittet raskt over på publikum. 

Lekne hopper de rundt på scenen som sprettballer. Hver og en like hypeman som den andre. Samtidig er det mye aggresjon som spyttes ut i mikrofonen gjennom modne og alvorlige tekster. Følsomme gutter som redefinerer ordet «boyband». De serverer oss alt fra rolige låter til ekstrem hype. De spiller mest fra deres nyeste album iridescence (2018), men med fire andre gode album i bagen plukker de litt derifra også. BLEACH og SWEET tas imot med gledeshyl og euforisk hopping fra publikum. 

Hvis du skal samle konserten innunder en kategori må det bli noe i duren av  ett maratonløp, en rakettutskyting, kjærlighetssorg med snørr og tårer nedi puta og komplett helkanon eufori. Så sprikende, men så godt sammensatt og velkomponert. For meg er dette kanskje den beste konserten på Kadetten. Og ja, -kanskje verdens beste boyband.