Autotune, blunking til hylekoret på første rad og vrikking på hoftene. På sin mest gutteaktige måte kommer Matt Healy slentrende inn på scenen foran ett stort publikum dag to på Pipfest.

Rockestjernene som spiller pop og litt elektropop, fikk sitt gjennombrudd med låta Chocolate. De har etter det kommet med tre kritikerroste album. Kjekkasene fra Manchester spiller tidlig i settet låter fra deres siste album. Deres elsk på autotune bærer urfengende TOOTIMETOOTIMETOOTIME preg av. Dette er ikke nødvendigvis negativt, for det kler stilen deres godt. Florlett og fengende synthpop, herlig skurrende elektronika til akustiske og storslåtte ballader som handler om  vår altoppslukende digitale virkelighet. «Om kjærlighet, frykt, sex og tap i den digitale tidsalder».

Publikum er i ekstase over «rockestjernene med selvinnsikt» -Matt Healys egne ord. Med ett classy glass rødvin og en sigarett i hånda, fremfører gjengen ballade på ballade. Her ser det ut som om piffen går litt ut av publikum. Vokalen bærer ikke langt nok, og det hele blir egentlig bare altfor klissete og svevende. Mot slutten redder de seg inn med blant annet klassikerne Sex og Chocolate. Selvfølgelig. De ordentlige rockestjernene kommer frem og lager skikkelig show.

Publikum virker fornøyd, og Matt har fått spankulert fra seg. Mye sjarm, mye friing til publikum men litt lite ektefølthet.