Temur ble med på en gigantisk opptur da han var med på monsterhiten «Fy faen», som endte opp med å bli Årets låt i Norge i fjor. Siden den gan har han slippet solodebuten Dominicana, og, fremført på VG-listeshowet på Rådhusplassen i juni. Temur var også nylig gjest på ZadeKings hitsingle «Hola Mamacita».

Nå er det singelen POPO som står for tur. Teksten har denne gang en mer alvorlig tematikk, og tar for seg ungdom i norske storbyers forhold til politiet. I anledning singelslipp tok vi en prat med Temur.

Hei, Temur! Grattis med ny låt. Hva handler den om?

– Halla, tusen millioner takk! Låta tar for seg historier fra venner og bekjente jeg har rundt omkring på østkanten, og mitt perspektiv på det hele. Hvordan ungdommen får en «fuck the police» mentalitet, og hva som skjer når man glemmer ungdom i noen områder (fritidsklubber blir stengt ol.).

«Har aldri gjort et ran

Vi var bare 12 12 12

De skremte med batong 

Nå er de i min song»Du fikk mye oppmerksomhet etter suksesslåten med Hkeem. Hvordan var fjoråret?

– Fjoråret var hektisk, og veldig lærerikt. Det føles enda helt surrealistisk ut. 

Hvis du skulle ha gjort en feature med en annen norsk artist, hvem skulle det vært og hvorfor?
– Youssef aka Jose aka youngsahbi fordi han er brorenmin1000.
Hvordan vil du beskrive musikken din?
– Musikken min er vanskelig å sette i en sjanger, og veldig bred. Jeg liker å formidle tanker, og meninger i tekster. Alle historiene du hører er sanne. Når jeg slipper mer musikk, så skal den treffe hver mood. Bare vent å se. 
Hva inspirerer deg?
– Life. Alt jeg opplever, og alle jeg snakker med. En av de største styrkene mine er å kunne trekke inspirasjon av alt.
En av de største styrkene mine er å kunne trekke inspirasjon av alt.
Hvordan går du frem for å lage en låt?
– Linker opp med en rå produsent, og skriver om noe som har engasjert meg eller plaget meg i de siste.
Hva er planene videre?
– Jeg holder kortene mine tett, men jeg kan si at jeg har store planer.
Hvor ser du deg selv om 5 år?
– Oppfylt målene jeg har for meg selv nå, og jage de neste.