Rubato-redaksjonen har vært på plass i Bergen under Vill Vill Vest, en 2 dagers musikkfestival og bransjetreff. Vi har latt oss imponere over mange up-and-coming artister. Redaksjonen har løpt mellom Bergens mange konsertscener for å rekke så mange konserter som mulig. Særlig imponert ble vi over FOAMMM, Pasha (les anmeldelse her) og Fanny Andersen.

Tekst: Sindre Fladvad & Jonas Solevåg

Fanny Andersen

Den tidligere bloggeren, også kjent for å være bestevenn med Astrid S og Julie Bergan, viste seg å være mye mer enn bare det. Konserten var fantastisk, og vi ble veldig imponert over energien og stemmen hennes. Dagen før konserten slapp hun musikkvideoen til «Not a Toy» med store mengder planter og en anelse clickbait overskrift på VG. Vi ble ikke redde av deg Fanny, tvert imot.

Foto: Magnus Berg

Softcore untd.

Det relativt nye og spennende samarbeidet mellom blant annet $ushi x Kobes Emir Hindic og Verdensrommet var et av bandene mange hadde gledet seg til på torsdag. Det merket vi fort av det fullstappede konsertlokalet på Østre som kan holde 250 publikummere på det meste. Blandingen mellom sjangerne til de to artistene skapte en ny musikkatmosfære, og var spennende å høre på. Med 808-trommer og dyp subbass fra rapverdenen, samt myke synther og spinkle gitarriff fra indiesjangeren, gir Softcore untd. en egen sound til Norges musikkscene. De imponerte meget, og jeg fikk lyst til å se dem igjen.

Foto: Anna Oma Færøy

Loui og Lexus

Rapperne fra Volda var relativt ukjente for meg da jeg ble dratt med til Klubb Kok. Få hadde tatt turen hit, men guttene ga fortsatt alt. Dessverre ga også lysmannen alt. Det var i overkant mye strobelys og jeg var redd jeg skulle få epilepsi. Selv da guttene pratet litt mellom låtene var det ravestemning på Kok. Det er synd, for bortsett fra dette er låtene bra og energien god.


Foto: Chris Aadland

Jimi Somewhere

Årets søteste konsertøyeblikk fikk vi servert fra Jimi Somewhere, da han på sine to siste låter tok med seg kjæresten sin på scenen og fikk henne med som korist. Dette var en fri aldersgrense-konsert, og publikum var noe kleine og stillestående. Dette stoppet imidlertid ikke Jimi Somewhere fra å levere en veldig imponerende konsert.

Foto: Anna Oma Færøy

Hvitmalt Gjerde

Det kom ikke som noen overaskelse at trioen fra Bergen ble en av de beste konsertopplevelsene under årets Vill Vill Vest. Ettersom det nå er fem år siden deres første album kom ut, har de rukket å bli veldig scenevant. Det føltes rart å se et så anerkjent band på en festival for up & coming-artister, men det var likevel en fin måte for dem å vise fram sitt nye album, «Våken», på.


Foto: Simen Peder Aksnes Aarli

FOAMMM

Foammm spilte på Hulen første dag av Vill Vill Vest. Ikke så altfor mange hadde møtt opp, kanskje fordi bakkene over mot Møhlenpris ikke er så fristende. Både musikken og vokalist Chiara Cavallari var drømmende, og jeg fikk litt Tame Impala-vibber fra deres «shoegaze»-rock. Halvtimen bandet spilte gikk fort, men satte godt inntrykk. Dette er et band vi gleder oss til å høre mer av i fremtiden.


Foto: Abtin Tari