Sam Eghtedari, kjent under artistnavnet SVM, er en artist, låtskriver og kreatør fra Oslo. Tidligere gjorde han seg kjent under artistnavnet Sama D, men har den siste tiden brukt tid på å bygge opp seg selv under aliaset SVM. Han er for tiden aktuell med låten «Wavy», med tilhørende musikkvideo, som forøvrig er filmet i det berømte «Skam-bassenget» fra sesong 3 av den populære serien.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Fokusert blant kaos // ?: @akam1k3

Et innlegg delt av SVM (@samoffisiell)

Sam ønsker å vise at han kan mer enn bare ren rap, og mener at «Wavy» representerer bredden han har som artist. Samtidig ønsket å gjøre noe som man ikke har sett i Norge før.

– Jeg ville slippe noe som ikke er typisk i dagens lydbilde (spesielt ikke på norsk). Ettersom jeg føler jeg har markert meg på hip hop-scenen gjennom årene var det viktig for meg å vise at jeg kan gjøre mye mer enn rap også.

Vi tok en prat med Oslo-artisten for å høre mer om musikkvideoen, produksjoner og planene videre.

*Musikkvideoen ser du nederst i saken*

Hva kan du fortelle oss om den nye singelen og musikkvideoen til «Wavy»?
– Jeg hadde sittet på «Wavy» i noen måneder og følte det var på tide å slippe noe ettersom jeg fikk massiv respons på min forrige musikkvideo til min remix av fjorårets gatebanger, «42». Låten er produsert av Slim Shino og BB TKU, forhåpentligvis får vi sluppet flere samarbeid veldig snart. Musikkvideoen er laget sammen med Kristoffer Alvarado.

Hvordan går du fram for å lage en låt?
– Det er forskjellig fra prosjekt til prosjekt. Om vi lager en låt fra scratch er det viktig at viben er riktig og at alle som bidrar er på samme bølgelengde. Om det bare er snakk om ett vers eller en remix er det viktigste for meg å skrive noe som sitter igjen hos lytteren. Samme om det oppmuntrer eller provoserer, så lenge det skaper debatt.

Hva er planene fremover?
– Jeg er alltid på utkikk etter nye produsenter å jobbe med. Nå om dagen jobber jeg med flere talentfulle artister, låtskrivere og produsenter. Jeg kommer til å slippe flere låter, mer musikkvideoer og har noen gjestevers klare som kommer til å komme i løpet av veldig kort tid. Ettersom jeg har mitt eget hjemmestudio er det mye som bobler i kjelen om dagen.

Sangen er produsert av Slim Shino. Musikkvideoen er regissert av Kristoffer Alvarado. Sjekk den ut her: