RMH, eller «Respect My Hustle», som du kanskje kjenner det som, er det svenske hip hop-kollektivet som har huset artister som Silvana Imam, Adam Tensta og Michel Dida. Kollektivet har hevdet seg i det svenske musikklandskapet i en årrekke, vunnet diverse priser og vært hjem for en gjeng kreative artister, men i helgen valgte gründeren bak RMH å legge ned, etter 10 år i drift.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Merci for respectin our hustle these past 10 years. Building for the future.

Et innlegg delt av SILVANA IMAM (@silvanaimam)

I 10 år har det kritikerroste kollektivet har bygget opp et brand som tilknyttes veletablerte og dyktige artister, prestisjetunge priser, samt en stor makt, noe som tilsynelatende er grunnen til at Babak Azarmi valgte å legge ned RMH i helgen. Til sverigesradio.se kunne gründeren fortelle følgende:

– Det siste halvåret har jeg kjent at viben rundt oss har forandret seg. Ikke i oss, men rundt oss. Folk ser på oss som et stort label. Det handler bare om å bryte hele den greia. Det handler ikke om hvor mye makt man lykkes å få, men heller om å skape og å være kreativ.

Han kunne samtidig fortelle at beslutningen ble tatt i helgen etter en del tenking det siste halvåret, og ble støttet av samtlige medlemmer i det svenske kollektivet. Alle artistene og personene tilknyttet kollektivet la opp et gruppebilde på Instagram med bildeteksten «Merci for respectin’ our hustle these past 10 years. Building for the future», for å markere slutten på det lange eventyret.

Hva planene er fremover er uvisst, men at det er det siste vi ser fra det tidligere kollektivet er det liten tvil om. Det finnes mange kreative sjeler som var tilknyttet RMH, og de kommer til å fortsette å skape. Spørsmålet er bare i hvilken form, i hvilken struktur og om det blir sammen.

Ønsker du å mimre om RMH?
Sjekk ut vårt intervju med Silvana Imam, samt bildebonanza fra da RMH snudde Oslo på hodet i desember.
[Intervju] Silvana Imam: Jeg ville sprenge sjanger-barrieren

Bildebonanza: RMH Block Party på Rockefeller
Foto: Jonathan Vivaas Kise