StenzbölBanden er et rap-rock band som ble startet i 2015 av Rune Tørhaug, Simen Stensbøl og Lars Haugen. De ga tidligere i år ut singelen “Død mann”, som de fikk gode anmeldelser på. «Måneskinn» er deres fjerde single-utgivelse, som handler om at uansett hvem du er, hvor du kommer fra eller hva du gjør i livet skal vi tilslutt til samme sted. .

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Medlemmene holder alle til i Oslo, men er oppvokst på tre vidt forskjellige steder. Rapperen, Stenz (Simen Stensbøl), er fra Kongsvinger, trommisen Rune fra Trondheim og gitaristen Lars fra Senja. De møttes først gjennom skole og fant ut at de ville prøve å lage et eget sound med å blande de ulike sjangerene som de hadde bakgrunn fra.

Kort tid etter, i 2016 slapp de sin første single, «Til Arbeiderne». Bandet er inspirert av band som Rage Against the Machine, OnklP & De fjerne slektningene, Kaizers Orchestra og Nirvana. Tekstene deres er ofte samfunnskritiske og humoristiske. I 2016 utvidet StenzbölBanden seg ved at Kristian Håkonsen (gitar), Olve Flakne (bass) og Marte Bjørnsdatter Setsaas (trombone) ble faste medlemmer.

“Måneskinn” handler om at uansett hvem du er, hvor du kommer fra eller hva du gjør i livet skal vi tilslutt til samme sted. Derfor bør man ikke dømme noen utifra dette. Man burde heller finne de tingene som gjør deg glad i livet, i stede for å jage etter godkjennelse og status for enhver pris. Mange er for opptatt av hva folk har i stede for hva de faktisk gjør. Det hjelper ikke hvor mange biler, hus eller penger man har når tiden er inne.

Låten er mikset av Rune Tørhaug og masteret av Magnus Nordbye Productions

Hør den her: