Stenz er Simen Stensbøl (24), en tidligere ishockeyspiller fra Brandval, Kongsvinger, lå an til å bli hockeyproff da han ble skadet og fant en ny lidenskap i musikken. Nå ønsker han å vise at han ikke er en sau i musikkbransjen.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

– Å måtte gi opp ishockey var et stort tap for meg, så jeg kommer aldri til å gi slipp på musikken. Men jeg kommer alltid til å gjøre min egen greie likevel, sier han.

Stenz har siden han var 20 år gammel, gitt ut flere singler, en EP og samarbeidet med ulike artister, bl.a. sammen med Fela. Simen flyttet til Oslo som 16-åring for å satse på ishockey. Da han ikke lenger kunne spille hockey, valgte han å studere musikkproduksjon. Samme år, i 2015, ga han ut singelen “Flytte Fjell”, som en hyllest til Kongsvinger Knights – laget han pleide å spille for.

Vant Tidal-pris

I 2016 vant han Music Angel Awards, noe som resulterte i at singelen “Finner Hjem” ble løftet frem av strømmetjenesten Tidal. Nå er Stenz klar med sin femte single, “Hørte du meg?”. Musikkvideoen dokumenterer noe av bakgrunnen til Stenz.

– Jeg kommer alltid til å gjøre min egen greie

Sjekk ut musikkvideoen, som er regissert av Victor Christoffer Sandmark.