I går var det endelig duket for første dag av by:Larm 2018! Tradisjonen tro er vi i rubato. på plass for å sjekke ut både gamle kjenninger og nykommere på musikkscenen, og gi deg stemningsrapport fra de tre festivaldagene. Line-upen for dag 1 er i år, som i fjor, fylt opp med artister og band fra alle sjangere og det er alltid like spennende å utforske hva by:Larm har å by på. Hanne Mjøen, Fanny Andersen, Selmer, Halie, Jon Olav, Sassy009, Billie Ellish, Noah Carter og Angelo Reira er bare noen av artistene som stod på by:Larms mange scener i går.

Tekst av Ida Halvorsen


Foto: Martha Linnea Pukallus

Fanny Andersen spilte sin første by:Larm-konsert på Sentrum Scene, og opptreden ble fort en snakkis blant skribentene på larmen. Personlig hadde jeg lave forventninger da jeg tidligere har hørt om Fannys liveopptredener og at de ikke alltid har vært noen høydare. Så jeg ble ikke veldig overrasket over at denne konserten heller ikke var det. Vokalen var til tider bra og kraftig, men dansingen passet sjelden til takten og virket litt påtvunget. Hun virket nervøs og jeg tror det påvirket utfallet av konserten. Lysshowet var derimot veldig bra, og løftet i grunn hele konserten. Jeg tror stemmen til Fanny ville gjort seg mye bedre med en akustisk gitar i noe mindre omgivelser.

Selmer gjorde en utrolig sjarmerende opptreden på Gamlas lille scene. Vokalisten har en veldig fin stemme og beaten er god. Hele gjengen storkoste seg på scenen, men da kanskje mest bassisten i bandet! Så glad, så gira, så fete dansemoves. Alle danser i sin egen verden, men klarer å servere oss en søt, men selvsikkert liten konsert. Jeg gleder meg til å se mer fra Selmer.


Foto: Agri Soltan

Halie har utmerket seg som by:Larm-favoritt da navnet dukket opp på line-upen, og det med god grunn. Ungjenta har en utrolig kraftig og vakker stemme som virkelig vekker gåsehuden på armene. Til tross for den store stemmen blir setlista litt kjedelig og ensformig.


Foto: Agri Soltan

Noah Carter gjorde en skikkelig bra konsert på Rockefeller. Han viste blant annet at våre danske venner er hakket over oss på hip hop-scenen, hvert fall den engelskspråklige. Hvis det er noe som trekker må det bli den altfor harde bassen som fikk hjertet til å slå av seg selv.


Foto: Agri Soltan

Dag 2 er i gang og vi er klare! Ses vi?